«Ανάβει πράσινο φως» ο Ινφαντίνο

«Η οπτική μου έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν»

Τζιάνι Ινφαντίνο

Είκοσι τέσσερεις ώρες μετά την συνάντηση του, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στην UEFA ο Γεραπετρίτης

Τα δεδομένα θεωρούνται ευνοϊκά για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνηση καθώς  ο ισχυρός άντρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου  έστειλε μήνυμα για το «ελληνικό πρόβλημα»  από την Βουδαπέστη, όπου έδωσε βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS. Ο Τζιανι Ινφαντίνο συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (03/02) με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο και  τοποθετήθηκε σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου, αντιπροέδρου της AIPS Γιάννη Δάρα, σχετικά με τη θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κρατών  Η απάντησή του φανέρωσε μια διαφορετική προσέγγιση που έχουν πλέον στη FIFA για τέτοιου τύπου ζητήματα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση ή υπουργό να παρέμβει στην αθλητική πλευρά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψουμε σε κάποια κυβέρνηση να παρέμβει στην αλλαγή των αποτελεσμάτων ή ν' αποφασίσει ποιος θα νικήσει στο παιχνίδι και ποιος όχι. Ωστόσο, η οπτική μου και η οπτική της FIFA έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα συναφή, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν κακώς γι' άλλους σκοπούς.

Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA

Η οπτική μου διαφέρει, με την έννοια ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία, γιατί το πλαίσιο νομιμότητας πρέπει να πηγαίνει χέρι με χέρι με το αθλητικό και το εγκληματικό το αντίθετο.

Πρέπει να δουλέψουμε μαζί εάν θέλουμε να λύσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα και ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Όπως και η βία και η διαφθορά πρέπει ν' αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία.

Οι κυβερνήσεις, είμαι σίγουρος, ότι καταλαβαίνουν αυτό το παράδειγμα επιρροής του ποδοσφαίρου και εάν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοικτές για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε εκτός ποδοσφαίρου, όποιον κάνει κάτι λάθος σχετικά".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top