Χαμόγελα αλλά και απογοήτευση στο Europa League

Νίκη - πρόκριση για την ΑΕΚ ελπίδες για Ατρόμητο και βαριά ήττα του Άρη

Γλυκόπικρη γεύση άφησαν στις ελληνικές ομάδες οι πρώτοι αγώνες της τρίτης προκριμαικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, που διεξήχθησαν την Πέμπτη.

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια βαριά ήττα ήταν ο απολογισμός των εκπροσώπων μας στη διοργάνωση.

Με το «ενάμιση πόδι» στον επόμενο γύρο βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά την εύκολη εκτός έδρας νίκη επί της ρουμανικής Κραϊόβα με 2-0.

Οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων.

Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση ήταν η είσοδος του Μάρκο Λιβάγια στον αγωνιστικό χώρο στο 40ο λεπτό, στη θέση του τραυματία Κλωναρίδη.

Ο Κροάτης επιθετικός ξεδίπλωσε τις πτυχές του άφθονου ταλέντου που διαθέτει, οδηγώντας την Ένωση στη νίκη.

Καταρχήν στο 60΄ όταν με προσωπική ενέργεια και πάσα - ασίστ στον Μάνταλο, έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα μεσοεπιθετικό να χρησθεί σκόρερ.

Και ακολούθως με δικό του γκολ, στο 85', όταν με σουτ  - κεραυνό ο Κροάτης επιθετικός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα, της Κραϊόβα, διαγράφοντας το τελικό 2-0.

Ο επαναληπτικός αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δε θα έχουν την ευκαρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, αφού η αναμέτρηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ποινής από τα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί πέρσι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στους οπαδούς της Ένωσης και του Άγιαξ για το Champions League.

Παλικαρίσια ισοπαλία για τον Ατρόμητο, στην Πολωνία. 

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλο το 90λεπτο, αλλά κι έχοντας με το μέρος του την τύχη, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει αήττητος από τη Βαρσοβία απέναντι στη Λέγκια (0-0), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέσπασε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της 14ης Αυγούστου στο Περιστέρι κι έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να ολοκληρώσει την έκπληξη απέναντι σε μία σαφώς ποιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα, όπως είναι οι Πολωνοί.

Αρκεί οι Περιστεριώτες να μην επαναλάβουν την κακή εμφάνιση των τελευταίων λεπτών της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, με τους αντιπάλους να τους έχουν κλείσει στην περιοχή τους σφυροκοπώντας τους από κάθε σημείο του γηπέδου.

Ευτυχώς για τον Ατρόμητο, κάτω από τα γκολποστ καθόταν ο Μέγερι, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων.

Η ελληνική ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ εφόσον πάρει τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενάντια στη Λέγκια.

«Παραδόθηκε» στους Βίκινγκς της Μόλντε ο Άρης. 

Βαριά ήτττα που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόκριση στα πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ υπέστη ο Άρης, στη Νορβηγία.

Η Μόλντε επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται διασύροντας με 3-0 τους Θεσσαλονικείς.

Στους «κίτρινους του Βορρά» στοίχησαν η απουσία ενός παίκτη στην ενδεκάδα που να μπορεί να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, με συνέπεια οι παίκτες της ελληνικής ομάδας να εμφανίζονται ασύνδετοι, καθώς και ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου με τον οποίο δεν εξοικειώθηκαν ποτέ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top