«Έκαψαν» την Αψίδα του Θριάμβου οι Γάλλοι μετά την πρόκριση στον τελικό

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και παρατράγουδα μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ

Δέκα χρόνια περίμεναν οι Γάλλοι να πάνε σε έναν ακόμα τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και χθες που το κατάφεραν το γλέντησαν με την ψυχή τους. 

Κλάματα των Γάλλων φιλάθλων για την πρόκριση στον τελικό

Οι «Τρικολόρ» επικράτησαν με 1 – 0 επί των Βέλγων με γκολ του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, που θα γίνει την Κυριακή και σε αυτόν θα αναμετρηθεί είτε με τους Βρετανούς, είτε με τους Κροάτες που παίζουν σήμερα.

Με καπνογόνα γλέντησαν τη νίκη

Με το που σφύριξε τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής χιλιάδες Γάλλων ξεχύθηκαν στους δρόμους του Παρισιού κι άλλων γαλλικών πόλεων, φορώντας τις φανέλες της εθνικής τους ομάδας και πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρόκριση. 

Οι Γάλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των Τρικολόρ

Με άφθονη μπύρα, βεγγαλικά, καπνογόνα και σημαίες της Γαλλίας, οι φίλαθλοι της εθνικής τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα, ελπίζοντας ότι θα επαναληφθεί η μεγάλη επιτυχία του 1998 κόντρα στη Βραζιλία, όταν η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Βεγγαλικά στην Αψίδα του Θριάμβου

Πάντως δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς στη Νίκαια φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν από τα πυροτεχνήματα που έπεσαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ο πανικός που επικράτησε δείχνει ότι ακόμα οι Γάλλοι δεν έχουν ξεπεράσει την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Νίκαια πριν από δύο χρόνια, όταν τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε περαστικούς κατά τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης. 

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Γάλλους

Ξεχύθηκαν στους δρόμους ανεμίζοντας γαλλικές σημαίες

Ξέφρενα γλέντια και μέσα στο γήπεδο

Εκδηλώσεις χαράς από τους Γάλλους για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Πλημμύρισε από οπαδούς η Αψίδα του Θριάμβου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top