Ο «μάγος» αποσύρεται: Τέλος η μπάλα για Ροναλντίνιο – Το συγκινητικό μήνυμα του Μέσι

Αντίο στον «Ρόνι» και από τον μεγάλο Πελέ

Πρώην συμπαίκτες, φίλοι αλλά αντίπαλοι υποκλίθηκαν στο Ροναλντίνιο, ο οποίος αποφάσισε μετά από μία μεγάλη καριέρα με τεράστιες επιτυχίες να κρεμάσει στα 38 του έτη τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Έχοντας κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Χρυσή Μπάλα - μεταξύ πολλών άλλων - ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 7 συλλόγους (Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Κερετάρο, Φλαμένγκo, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλουμινένσε) και φόρεσε 101 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας.

Απέκτησε εκατομμύρια οπαδούς καθότι υπήρξε ένας από τους θεαματικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Μάλιστα, πολλοί αποδίδουν στον ίδιο την αναγέννηση της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 2000.

Ο Μέσι δεν ξέχασε την προσφορά που είχε ο Ροναλντίνιο στον ίδιο στα πρώτα του βήματα στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Και με ένα συγκινητικό μήνυμα τον ευχαρίστησε μέσω facebook.

«Όπως έλεγα πάντα, έμαθα πολλά δίπλα σου. Θα σου είμαι πάντοτε ευγνώμων επειδή έκανες τα πάντα εύκολα όταν ήρθα στην πρώτη ομάδα. Ήμουν αρκετά τυχερός να μοιραστώ μαζί σου πολλά πράγματα και πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό, επειδή, εκτός από αστέρας στο γήπεδο, ήσουν και εξαιρετικός άνθρωπος και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν και αποφάσισες να αποσυρθείς, το ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα ξεχάσει το χαμόγελό σου. Σου εύχομαι τα καλύτερα, Ροναλντίνιο Γκαούτσο» έγραψε ο Αργεντινός σούπερσταρ.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγάλο αστέρι που σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

«Ο μόνιμα χαμογελαστός μάγος του Καμπ Νου. Ευχαριστούμε για όλα» έγραψε η Μπαρτσελόνα στο επίσημο λογαριασμό της.

«Έφερες χαμόγελο σε όλων τα πρόσωπα. Εύχομαι να “ξεγλιστράς” στη ζωή, όπως ξεγλιστρούσες από τα τάκλιν στο γήπεδο» έγραψε για τον Ρόνι, ο μεγάλος Πελέ.

«Με έκανες να υποφέρω, όμως σαν λάτρης του ποδοσφαίρου, επίσης το απολάμβανα» έγραψε ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας, στο twitter για τον Ροναλντίνιο, ο οποίος μάλλον ακόμη θα έχει εφιάλτες από εκείνη την τρομερή εμφάνιση στο Μπερναμπέου και τη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα που ανέβασε η Μπαρτσελόνα στο Youtube για τον «μάγο»…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top