Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν υπογράφω ποτέ στην ελληνική σημαία»

Ποιο είναι το μεσαίο του όνομα και τι σημαίνει

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν υπογράφω ποτέ στην ελληνική σημαία»

Για όλα, μέχρι και για το όνομά του, μίλησε στην εκπομπή Pick ‘n Roll της Cosmote TV ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ένα διάλειμμα από τις απαιτητικές υποχρεώσεις του στο NBA.

«Με λένε Ούγκο. Γιάννης Ούγκο Αντετοκούνμπο, το έχω στην ταυτότητα. Ο Κεμπερίδης με λέει έτσι και οι συμπαίκτες μου. Και ο Έκπε Ούντοχ με έλεγε έτσι. Το Ούγκο είναι ένα σπάνιο πουλί στη Νιγηρία», είπε ο Έλληνας super star του NBA.

Μιλώντας για τα αδέλφια του, Κώστα και Άλεξ, τόνισε ότι βελτιώνονται και οι δύο, δηλώνοντας ότι τους έχει εμπιστοσύνη ότι θα τα πάνε περίφημα.

Όσο για το νούμερο της φανέλας του, το 34, όπως είπε το διάλεξε γιατί η μητέρα του γεννήθηκε το 1964 και ο πατέρας του το 1963, οπότε πήρε το 3 και το 4 από τις δύο αυτές ημερομηνίες.

Ο ίδιος για μια ακόμα φορά δεν έκρυψε την αγάπη του και την πίστη του στην Ελλάδα.

«Αυτό που μπορεί να δει ο κόσμος είναι ότι πάντα εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Και ο Θανάσης που είναι στην Ισπανία και εγώ στην Αμερική. Μεγαλώσαμε εδώ, πήγαμε σχολείο εδώ. Πάντα θα είναι μαζί μας η Ελλάδα και θα την εκπροσωπούμε», είπε και εξήγησε γιατί δεν υπέγραψε πάνω στην ελληνική σημαία:

«Αυτό είναι κάτι που μου είχε πει ο Θανάσης. Ήμασταν στο "Antetokounbros" πέρυσι και μας το ζήτησε κόσμος. Μου είχε πει ο Θανάσης ότι δεν το κάνουμε, γι' αυτό το είπα. Την σημαία την τιμάμε».

Τόνισε μάλιστα ότι παρά την επιτυχία που γνωρίζει δεν σταματά ποτέ τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια.

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι με την σκληρή δουλειά ανταμείβεσαι. Εγώ ξέρω τι έκανα εγώ, ο προπονητής μου και ο Θανάσης πίσω από τις κουρτίνες. Δώσαμε έμφαση στο να γίνουμε καλύτεροι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ύστερα από κάθε ματς που δεν παίζουμε καλά ως ομάδα ή δεν παίζω εγώ καλά, πηγαίνω και κάνω σουτ. Το γήπεδο είναι ένα μέρος που με βοηθά να ηρεμώ. Είμαι ανταγωνιστικός και αν πάω σπίτι θα σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Μπορεί να είμαι εκνευρισμένος με τον Άλεξ ή την κοπέλα μου ή να κοιμηθώ στις 5 το πρωί, ενώ έχουμε στις 8 προπόνηση», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν το σκέφτομαι καν. Είμαι γεννημένος σουτέρ. Το δουλεύω κάθε μέρα. Χθες έφυγα από το γήπεδο στις 23:30. Πήγα στο γήπεδο στις 09:00, στου Ζωγράφου, έβαλα 300 σουτ. Έκανα τις δουλειές μου, γύρισα, έβαλα πάλι 300. Δεν με τσαντίζει. Και σουτέρ να ήμουν πάλι το ίδιο θα κάνω».

Αποδεικνύοντας μάλιστα για μια ακόμα φορά το πόσο σεμνό παιδί είναι αποκάλυψε ότι δεν ψήφισε τον εαυτό του στο NBA Vote.

«Δεν ψήφισα τον εαυτό μου. Δεν έκανα ούτε ένα ποστ», τόνισε.

Όσον αφορά στους προσωπικούς του στόχους, ο Γιάννης απάντησε:

«Μου έκαναν μία ερώτηση πριν από λίγο καιρό, πού θα ήθελα να είμαι σε 5-6 χρόνια. Τους είπα αυτό που είπε ο Γιαννάκης. Να είμαι ένας ώριμος παίκτης, ηγέτης, που θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Θέλω να έχω 12-15 άτομα από πίσω μου, στρατιώτες, που ακολουθούν κάθε βήμα μου. Ξέρω ότι θα βελτιώνομαι ως παίκτης, θέλω να βελτιωθώ και ως συμπαίκτης. Όχι μόνο στην Εθνική, αλλά και στο ΝΒΑ».

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν έχει φτάσει ακόμα… ταβάνι και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος, ενώ τόνισε ότι θα είναι πάντα οπαδός του Φιλαθλητικού Ζωγράφου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε και για το νέο του συμβόλαιο και τα 100 εκατ. δολάρια που θα πάρει λέγοντας: «Δεν αγχώθηκα, καθόλου. Ξέρω ότι έχω μια οικογένεια από πίσω μου. Πάντα με φροντίζει και θα βλέπει αν παραμένω σεμνός και ταπεινός. Δεν με άγχωσε, δεν αλλάζει κάτι. Τώρα έχω μια ασφάλεια για εμένα και την οικογένειά μου. Ξέρω ότι μπορώ να τους φροντίζω πάντα».

Τέλος μίλησε για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος και τους στόχους του για το Ευρωμπάσκετ φέτος το καλοκαίρι, ενώ δεν έκρυψε και τον πόθο του για ένα μεταλλίο.

«Προσωπικά θέλω να συγκεντρωθώ καθημερινά, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αν είμαι υγιής και όλα είναι καλά, να είμαι έτοιμος τότε. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να είμαι έτοιμος τότε», είπε και κατέληξε:

«Πίσω από ένα μετάλλιο είναι ένα έθνος, όλοι οι Έλληνες. Το παίρνουμε όλοι, το χαιρόμαστε όλοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top