«Φρένο» στην αποφυλάκιση Πιστόριους – καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση!

Επανεξέταση της υπόθεσης ζήτησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

«Φρένο» στην αποφυλάκιση Πιστόριους – καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση!

Σε αναβολή οδηγείται η αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους, η οποία είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, 21 Αυγούστου, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, συγκρατούμενος του αθλητή υποστηρίζει πως ο Παραολυμπιονίκης έχει προνομιακή μεταχείριση στις φυλακές.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Παραολυμπιονίκης επρόκειτο να βγει από κελί και να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό έχοντας εκτίσει μόλις δέκα μήνες της ποινής πενταετούς φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής δήλωσε πως το αίτημα της αποφυλάκισης θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς θεωρείται πολύ νω��ίς για να αποχωρήσει από τις φυλακές της Πρετόρια. Ετσι, η ειδική επιτροπή αναστολών θα πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό το πότε θα το κάνει. «Η απόφαση που λήφθηκε τον Ιούνιο να αποφυλακιστεί ο Πιστόριους και να τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό ήταν πολύ γρήγορη, ανώριμη και χωρίς νομική βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ένας κρατούμενος των ίδιων φυλακών, ο Μπόσγουελ Εμλόνγκο, μίλησε για τις συνθήκες διαμονής του διάσημου αθλητή στη φυλακή, κάνοντας λόγο για προνόμια που δεν έχουν οι υπόλοιποι. «Ο Πιστόριους ήταν ένας VIP φυλακισμένος. Όλα ήταν δωρεάν για εκείνον. Μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε! Πώς μπορείς να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, ολόδικο σου γυμναστήριο; Στα κελιά μας δεν είχαμε κουρτίνες, το δικό του όμως ήταν έτοιμο προτού έρθει. Γιατί έχει χρήματα. Είναι ο Όσκαρ Πιστόριους», είπε χαρακτηριστικά, στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Πάντως, η οικογένεια του Παραολυμπιονίκη διαψεύδει πως είχε προνομιακή μεταχείριση από τους δεσμοφύλακες, ενώ, σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, ο Πιστόριους κατανάλωνε μόνο κονσέρβες, σαρδέλες και φασόλια, γιατί φοβόταν μην τυχόν τον δηλητηριάσουν με το φαγητό της φυλακής!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top