Λάσο και Σφαιρόπουλος κορυφαίοι της Ευρωλίγκας

Δείτε ποιοι έχουν λάβει το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι»

Λάσο και Σφαιρόπουλος κορυφαίοι της Ευρωλίγκας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Ο 47χρονος τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, ψηφίστηκε ως κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας (βραβείο Αλεξάντερ Γκομέλσκι) για το 2015.

Ο γεννημένος στη Βιτόρια τεχνικός συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους συναδέλφους του στη διοργάνωση, μετά την επιτυχία του να οδηγήσει -στην 4η σεζόν του στην τεχνική ηγεσία- τη «βασίλισσα» στον πρώτο τίτλο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 20 χρόνια.

Στην μόλις πρώτη παρουσία του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ως πρώτος προπονητής, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού ήταν δεύτερος.

To βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» απονέμεται στον καλύτερο προπονητή της χρονιάς στην Ευρωλίγκα στη μνήμη του προπονητή της λετονικής Ρίγα, ο οποίος πέτυχε την κατάκτηση των τριών πρώτων σερί τίτλων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, από το 1958 έως το 1960.

Ο Γκομέλσκι πέθανε το 2005 σε ηλικία 77 ετών και έκτοτε το βραβείο απονέμεται κάθε σεζόν στον κορυφαίο προπονητή της διοργάνωσης.

Οι νικητές του βραβείου «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» έχουν ως εξής:
2005: Πίνι Γκέρσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2006: Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2007: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός)
2008: Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2009: Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (Παρτιζάν)
2010: Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα)
2011: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός)
2012: Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ολυμπιακός)
2013: Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός)
2014: Ντέιβιντ Μπλατ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2015: Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top