Αλλαγές στους κανονισμούς του Μπάσκετ!

Διαβάστε ποιες αλλαγές εγκρίθηκαν από τη FIBA

Αλλαγές στους κανονισμούς του Μπάσκετ!

​Το μπάσκετ σχεδόν ενοποιείται στους κανονισμούς με τον υπόλοιπο κόσμο να πλησιάζει το ΝΒΑ. Δείτε ποιες αλλαγές εγκρίθηκαν από την τεχνική επιτροπή της FIBA, όπου συμμετέχει ο Κώστας Ρήγας.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μεγαλώνουν τα γήπεδα, ενώ το τρίποντο παραμένει στα 6.75μ. Άλλωστε δεν υπήρξε πρόταση να φτάσουμε στα 7.25μ, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ. Οι περισσότεροι, ωστόσο, από τους νέους κανονισμούς έχουν κατεύθυνση προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού, έτσι ώστε το μπάσκετ να παίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Oι σημαντικότερες αλλαγές:

1. Μετά το επιθετικό ριμπάουντ (είτε από σουτ, είτε από ελεύθερη βολή) το χρονόμετρο δεν ανανεώνεται στα 24’’, αλλά στα 14’’, μικραίνοντας τον χρόνο επίθεσης από την ανανέωση της κατοχής.

2. Στην τεχνική ποινή ο παίκτης έχει μία βολή και επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια. Καταργούνται, δηλαδή, οι δυο ελεύθερες βολές.
3. Υπάρχει αποβολή παίκτη με 2 τεχνικές ποινές, όπως ισχύει και για τον προπονητή κάθε ομάδας.

4. Στα τελευταία 2 λεπτά, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα δύο τάιμ-άουτ και όχι (μέχρι) τρία, που ισχύει τώρα.

5. Ο κανονισμός του ημικυκλίου καθιερώνεται όπως στην Ευρωλίγκα. Αν δηλαδή παίκτης πατάει στη γραμμή, θεωρ��ίται ότι βρίσκεται μέσα στο ημικύκλιο και έχει πλεονέκτημα στο επιθετικό φάουλ (δεν σφυρίζεται).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top