Η Ιαπωνία βράβευσε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη

«Στο τζούντο έμαθα τον σεβασμό, την πειθαρχία και την ευγένεια»

Η Ιαπωνία βράβευσε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη

Τιμητική διάκριση απέσπασε ο Έλληνας Ολυμιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης από την Ιαπωνία!

Τη βράβευση έκανε ο Χιρόσι Τόντα, πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, σε εκδήλωση με «Η ομορφιά της τεχνικής και της Φόρμας», που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.
Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο τζούντο οφείλω πολλά πράγματα. Έμαθα τον σεβασμό, την πειθαρχία και την ευγένεια, που είναι τα σημαντικότερα πράγματα για εμένα. Με ενδιαφέρει να είμαι πρώτα καλός άνθρωπος και μετά καλός αθλητής. Επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013.Το τζούντο πρέπει να διαδοθεί κι άλλο στην Ελλάδα με εκδηλώσεις σαν κι αυτήν».
Ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Χιρόσι Τόντα, δήλωσε θαυμαστής του Ηλία Ηλιάδη, λέγοντας: «Είμαι θαυμαστής του. Πρόκειται για έναν έξυπνο και χαρισματικό αθλητή. Έχει μέλλον στο άθλημα και με έχει εντυπωσιάσει γιατί σέβεται τις παραδοσιακές αξίες ��ου τζούντο. Ακόμη, είμαι ενθουσιασμένος για τον κόσμο που γέμισε σήμερα το γυμναστήριο, κάτι που αποδεικνύει πόσο οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τις πολεμικές τέχνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top