Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία κατά της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος

Πρώτη δημοσίευση: 13.35

Την ποινική δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία, μετά την ανοικτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα από τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση εντός της Βουλής, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τη Δημοκρατία και σέβονται το Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη: Μπαρμπαρούσης: Να συλλάβει ο στρατός Τσίπρα, Καμμένο, Παυλόπουλο!

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πήρε τον λόγο και τόνισε πως αν η Δικαιοσύνη ζητήσει η άρση της ασυλίας ή οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, «η Βουλή βεβαίως θα τοποθετηθεί».

Τι είπε ο κ. Καμμένος

Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα.

Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα. Τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

Ζητώ την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη με δική της πρωτοβουλία.

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο του απίστευτου παραληρήματος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

«Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα, που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι Καμμένος-Κουβέλης

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

«Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα» είπε ο κ. Καμμένος, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top