«Θερμό» επεισόδιο Τσακαλώτου με Ντράγκι στο Eurogroup!

Τον Μάρτιο η δόση λόγω… Ελληνικού και πλειστηριασμών

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, παρέπεμψε το Eurogroup την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν τα «αγκάθια»  των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του Ελληνικού.

Αυτό που προκάλεσε, πάντως, μεγαλύτερη αίσθηση ήταν το «θερμό» επεισόδιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι. 

Η ουσία είναι ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκνευρίστηκε όταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ζήτησε περισσότερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εξερράγη όταν ο κεντρικός τραπεζίτης - λίγο ως πολύ - χαρακτήρισε ευπαθή τα ελληνικά ομόλογα, με αφορμή την αύξηση της απόδοσης του 7ετούς, ένα 24ωρο μετά από την έκδοση του.

Αν και δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις στο διάλειμμα της συνεδρίασης, από την ελληνική πλευρά δεν έκρυβαν την ενόχληση τους όχι μόνο για τις θέσεις του Ντράγκι αλλά και για το ότι παρέμεινε σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Έχουμε κάποιες φορές "ζωηρές", "ζωντανές", συζητήσεις στο Eurogroup. Δεν έγινε τίποτε εξαιρετικό σήμερα» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Υπάρχει μια παράδοση: ότι δεν λέγεται ποτέ τι συμβαίνει στο Eurogroup. Αυτό που μπορώ να σας πω, όμως, είναι ότι φαίνεται πως υπερεκτιμάτε αυτή τη συζήτηση, που εν τέλει ήταν πολύ τεχνική, γιατί το πνεύμα ήταν πολύ θετικό απ' όλους. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες φορές μερικές "ζωηρές" συζητήσεις μεταξύ μας, αλλά αυτή ήταν για κάτι πολύ συγκεκριμένο» σχολίασε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top