Προκαταρτική για Novartis: Ανοιχτό από ΝΔ να αποχωρήσει από την ψηφοφορία

Λοβέρδος: Πρόκειται για 100% σκευωρία – Σβίγγου: Δεν καταλαβαίνω τι φοβάται η ΝΔ

Novartis: Ανοιχτό από ΝΔ να αποχωρήσει από την ψηφοφορία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακρικής επιτροπής στην υπόθεση της Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση να τοποθετήσει 10 κάλπες στην ψηφοφορία, ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα δούμε, η ΝΔ έχει τα όπλα της» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση και στην Ολομέλεια».

Για «100% σκευωρία» μίλησε, εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ.

«Αύριο στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα “σκηνικό” που έχει στήσει η κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι εάν οι καταγγελίες σε βάρος και των υπόλοιπων εννέα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων είναι εξίσου ανεδαφικές με αυτές που αφορούν τον ίδιο, τότε είναι προφανές ότι υπήρξε στοχοποίηση αντιπάλων της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Την Τετάρτη η ψηφοφορία – Γιατί μπορεί να στηθεί 1 κάλπη αντί για 10

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε με σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον «αρχισυμμορίτη» και σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δημιουργείται τόσο μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το αν θα είναι μία ή δέκα οι κάλπες και τι ακριβώς φοβάται από αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει» δήλωσε η Ράνια Σβίγκου στο Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ σε αυτόν τον δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει, εμείς θέλουμε μία ουσιαστική συζήτηση και στη Βουλή και θέλουμε μία ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς πολιτικά παιχνίδια και χωρίς παιχνίδια εντυπώσεων» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top