Πολιτική βόμβα με τη Novartis: Για υπουργούς στη φυλακή μιλούν και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση!

Γεωργιάδης: θα μηνύσω τον Παπαγγελόπουλο, θα πάει φυλακή – Κοντονής: Πρόσεξε μη συμβεί το αντίθετο

Απίστευτη αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει το θέμα της Novartis, 

Οι κατηγορίες και οι απειλές ένθεν και ένθεν έρχονται με ρυθμό οπλοπολυβόλου, με τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση να κάνουν λόγο για νυν και πρώην υπουργούς στη φυλακή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σύμφωνα με διαρροές περιλαμβάνεται στη δικογραφία που θα σταλεί σήμερα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή καθώς φέρεται να περιλαμβάνει τα ονόματα 2 πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών, εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά της Εισαγγελές Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο λόγος ήταν ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφτηκε την κυρία Τουλουπάκη για να ενημερωθεί για την υπόθεση της Novartis, ενώ η ίδια διέψευσε στη συνέχεια τις πληροφορίες λέγοντας πως ουδέποτε έλαβε μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον Άρειο Πάγο.

Διαβάστε ακόμη: Φουρτούνα στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση «Novartis» -Οργισμένη απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι ήταν νόμιμη η ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου αλλά η κ. Τουλουπάκη, η Εισαγγελεύς διαψεύδει με δήλωση της ότι έγινε καν τέτοια ενημέρωση. Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. Ποιος λέει ψέματα από τους δύο; Μηνύσεις αύριο» έγραψε στο twitter ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Γεωργιάδης: Θα πάνε φυλακή Παπαγγελόπουλος και εισαγγελέας

Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στο Θέμα 104.6, είπε πως θα κάνει μήνυση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και θα τον στείλει φυλακή: «Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τοτε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Κοντονής σε Άδωνι: Πρόσεξε μην πας εσύ στη φυλακή

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τον κ. Γεωργιάδη τον έχω ακούσει πολλές φορές να απειλεί με φυλακή διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Τον έχω ακούσει για τον κ. Καμμένο, για τον κ. Πολάκη, τώρα έχει πιάσει εμένα και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Να μην το μεταχειρίζεται τόσο πολύ αυτό, ότι θα στείλει στη φυλακή, γιατί καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο» είπε.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μέγα ζήτημα» και τόνισε πως «όλοι μας έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την έκταση».

Μιλώντας, εξάλλου, στην ΕΡΤ ο υπουργός είπε πως οι ευθύνες στην υπόθεση της Novartis προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ έκανε λόγο για «εντολή του πρωθυπουργού να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

Ανακοίνωση Novartis: Συνεργαζόμαστε με τις αρχές

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Novartis, με την εμπλοκή μάλιστα πολιτικών προσώπων, οδήγησαν την εταιρεία στην Ελλάδα να προβεί σε ανακοίνωση.

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης, σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τραγούδια με φυλακές «αφιερώνει» ο Καμμένος

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με κοινό παρονομαστή… τη φυλακή.

Ο κ. Καμμένος ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter το τραγούδι «Αντιλαλούν οι φυλακές», θέλοντας να στείλει και αυτός το δικό του μήνυμα στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top