Τσίπρας στο CNBC: Δεν είναι και τόσο κρίσιμο το να ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση

«Δεν υπάρχει στόχος να ενταχθούμε πριν το τέλος του προγράμματος» τονίζει

Στροφή της κυβέρνησης για ποσοτική χαλάρωση

Για στροφή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης κάνει το CNBC, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που τονίζει πως η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα δεν είναι τόσο κρίσιμη.

«Νομίζω πως θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), όμως δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς, όπως πιστεύαμε προηγουμένως» είπε ο πρωθυπουργός στο αμερικανικό μέσο.

Στο παρελθόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πει πως η αγορά των ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη χώρα, τονίζει το CNBC.

«Η εκτίμησή μας πριν τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν πως το QE αποτελεί "κλειδί" προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην αγορά, όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις έδειξαν πως δεν ήταν προϋπόθεση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «για εμάς δεν υπάρχει στόχος να αποκτήσουμε πρόσβαση στο QE πριν το τέλος του προγράμματος».

Το αμερικανικό μέσο σημειώνει πως η Ελλάδα έχει βγει δύο φορές στις διεθνείς αγορές το 2017, προσελκύοντας αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές και στις δύο περιπτώσεις. Παράλληλα, σημειώνει πως η Ελλάδα αναμένεται να βγει τουλάχιστον άλλες δύο φορές στις αγορές πριν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης, τον Αύγουστο του 2018.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top