Μεγάλη αύξηση στα διαζύγια: Χωρίζουν για να γλιτώσουν απ’ την υπερφορολόγηση

Ο διαφορετικός ΑΦΜ μπορεί να εξασφαλίσει μειωμένο ΕΝΦΙΑ, εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και προστασία από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Πολλά είναι τα ζευγάρια στην Ελλάδα της κρίσης που καταφεύγουν στη λύση του εικονικού διαζυγίου, προκειμένου να γλιτώσουν την υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

«Καθημερινά στο γραφείο μας δεχόμαστε αρκετούς ενδιαφερόμενους οι οποίοι ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν βασικά τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και βάρη που δημιουργεί η υποχρεωτική συμβίωση του γάμου. Εγώ έχω αύξηση κατά  30% στα διαζύγια μέσα στο 2017» τονίζει στο STAR ο δικηγόρος Νίκος Δεληγιάννης.

Τα ζευγάρια που χωρίζουν στα χαρτιά, επιλέγουν αυτή τη διαδικασία για να αμυνθούν απέναντι στις δυσβάστεκτες απαιτήσεις της πολιτείας και να διασώσουν μέρος της περιουσίας τους

«Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τις κατοικίες τους. Δηλαδή όταν έχουμε δύο συζύγους οι οποίοι έχουν δύο κατοικίες και πρέπει να μπούνε στο νόμο Κατσέλη, τι τους συμφέρει: να πάνε στο νόμο Κατσέλη και οι δύο ή να χωρίσουνε. Σε περίπτωση διάζευξης υπάρχει το πλεονέκτημα ότι έχουμε δύο διαφορετικά εκκαθαριστικά και άρα προκύπτει χαμηλότερο εισόδημα» εξηγεί ο κ. Δεληγιάννης.

Οι δύο ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις των διαζευγμένων και τα διαφορετικά ΑΦΜ που αυτές συνεπάγονται, μπορεί επίσης να εξασφαλίσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ, εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και προστασία από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top