Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Η ανακοίνωση του κόμματος - Νέα ενημέρωση 11:19

Η Κατερίνα Παπακώστα διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Ανακοίνωση ΝΔ

"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου"

Η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη - Τι συνέβη χθες στη Βουλή

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Παπακώστα αναφερόμενη στην αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο ζήτησε χθες στη Βουλή, από τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα  για τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή  οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε Πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες τιμές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν στην αίθουσα άκουσε τα λεγόμενα της Κατερίνας Παπακώστα αλλά και ότι εκείνη δέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να «συντονίσει» τα θέματα των ΑΜΕΑ  και των συντάξεων χηρείας, προκειμένου να έρθουν  ως ρυθμίσεις σε άλλο νομοσχέδιο και ζήτησε το λόγο.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑΜΕΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση κι έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά. Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας Βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα είχε προηγηθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την πρόταση του Πάνου Καμμένου και την αποδοχή της από την  Κατερίνα Παπακώστα ως «κολλητιλίκια και παιχνιδάκια».

Η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα πριν τη διαγραφή

Η βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, προέβη σε γραπτή δήλωση χθες το βράδυ, επισημαίνοντας πως αφορμή στάθηκε το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως.

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

- Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

- δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

- τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στη συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό 'Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον προεδρεύοντα και τον πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από τη δήλωσή μου».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της Κ. Παπακώστα στη Βουλή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top