Ο Τσίπρας στη βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ»: «Είσαι σίγουρος πως δεν μας κοροϊδεύει;»

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις νέες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής

Eπίσκεψη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και ξεναγήθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας στις νέες εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά σημαντικός επενδυτικός προορισμός» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του.

Μάλιστα, περιέγραψε ένα περιστατικό μιλώντας στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, για το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».

Σήμερα, πάντως, κατά τη επίσκεψή του, χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας. «Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015, σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά».

Αναφερόμενος στις θετικές προοπτικές που, όπως είπε, δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, ο Τσίπρας σημείωσε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό».

«Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, τεχνολογία και την προστασία της εργασίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται «ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται συνεχώς» και εκτίμησε πως «υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018».

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top