To Μαξίμου απέρριψε την πρόταση ΝΔ για εξεταστική επιτροπή με αφορμή τον Βαρουφάκη

Κόντρα κυβέρνησης- κομμάτων

Απορρίπτει η κυβέρνηση το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί η περίοδος των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2015, μετά τα όσα ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του.

Στο σήριαλ του βιβλίου Βαρουφάκη προστέθηκαν σήμερα, Κυριακή, νέα επεισόδια. Ο πρώην υπουργός οικονομικών, εκτός από τις ηχογραφήσεις που έκανε με το κινητό του, μοίραζε στικάκια με το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων στα υπουργικά συμβούλια και κρατούσε τα μηνύματα που αντάλλασσε… για τις δύσκολες στιγμές. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ισχυρίζεται η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το κρίσιμο Eurogroup του Μαΐου του 2015, εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να συζητάει υπό προϋποθέσεις το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολίασε ότι «η μάχη απέναντι σε ένα οικονομικό και πολιτικό σύστημα εξουσίας, διεθνές και εσωτερικό, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την υποβιβάζουμε στο επίπεδο του μυθιστοριογραφικού κουτσομπολιού και της δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας».

Διάλογο μέσω διαδικτύου άνοιξαν Παύλος Πολάκης και Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αν το κάνεις για προώθηση του βιβλίου είσαι πολύ λίγος...

Αν το κάνεις για ευρύτερους πολιτικούς λόγους, τότε είσαι πολύ ύπουλος...

Κρίμα, δεν περίμενα να γίνεις στοιχείο του πολέμου φθοράς από το προηγούμενο σύστημα εξουσίας» γράφει στο Facebook ο κ. Πολάκης, για να λάβει από τον κ. Βαρουφάκη την εξής απάντηση:

«Επειδή οι ΒΑΣΤΑ ΓΙΕΡΟΥΝ γιορτάζουν όταν βλέπουν τους “δικούς μας” να απαξιώνουν το σχέδιο με το οποίο είχαμε συμφωνήσει να πορευτούμε (ώστε να δικαιολογήσουν την μη χρήση του)…για αυτό τον λόγο συνεχίζω ακριβώς αυτό που κάναμε τότε όλοι μαζί».

Επιβεβλημένη θεωρεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου.

«Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν.

Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας» απάντησε το Μαξίμου.

Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του δήλωσε ότι «τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;», ενώ το ΠΟΤΑΜΙ σχολίασε ότι «οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top