Παραδέχεται η κυβέρνηση την επίθεση στην ιστοσελίδα του Μαξίμου αλλά υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία»

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ανακοίνωσή του

Παραδέχεται η κυβέρνηση την επίθεση στην ιστοσελίδα του Μαξίμου αλλά υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία»

Παραδέχθηκε τελικά η κυβέρνηση με ανακοίνωση του Υπουργείου  Διοικητικής Ανασυγκρότησης την προσπάθεια παραβίασης από αγνώστους της ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού, η λειτουργία της οποίας αποκαταστάθηκε. Όπως υποστηρίζει η κυβερνοεπίθεση «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία» και «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή».

Το Υπουργείο  Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσθέτει ότι  τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες «τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης».

Αναφέρει επίσης ότι «σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης».

Προηγουμένως πάντως και ενώ η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα,  κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωναν την κυβερνοεπίθεση και απέδιδαν τα  προβλήματα σε… τεχνικούς λόγους!   

Ομάδα Τούρκων χάκερς υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση στη σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού, ως «εκδίκηση» στην ελληνική αντίδραση για την προσευχή  μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top