Αυξάνονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στην τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός

Ποιοι βουλευτές του έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους

 Παρά το γεγονός ότι και φέτος θα τηρηθεί με ευλάβεια το τελετουργικό για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, στον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται οι βουλευτές που αντιδρούν. Πρώτος ο Χρήστος Καραγιαννίδης που είπε ότι "δεν είναι αρχηγός κράτους το Άγιο Φως" και σήμερα επανήλθε.  

"Έχει ενεργοποιηθεί όλο το σκοταδιστικό κομμάτι της χώρας με όλες τις παραθρησκευτικές οργανώσεις" ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο συνάδελφός του Κώστας Μπάρκας, ο οποίος δήλωσε : "Είναι υπερβολικό κατά την άποψή μου", μετά  και της δηλώσεις  του Μάκη Μπαλαούρα ότι "είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο".

 "Εγώ διαφωνώ. Διαφωνώ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής,  ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε:  "Ο λαός έχει ιστορική διαχρονία. Με αυτή πορευόμαστε περήφανοι".

Κατά των «αντιρρησιών» του κυβερνητικού εταίρου  έβαλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης,  ο οποίος δήλωσε:  "Μικρόψυχοι άνθρωποι προσπαθούν να προσβάλλουν την ελληνορθόδοξη πίστη".

Από το 2015 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή διαφωνούσαν με την υποδοχή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο με τιμές αρχηγού κράτους.

Οι αντιδράσεις από βουλευτές άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ακόμα πιο έντονες.  

"Τους πείραξε δήθεν τώρα το κόστος υποδοχής του Αγίου Φωτός. Για άλλα τεράστια κόστη ταξιδιών κλπ δεν τους πειράζει"  δήλωσε  ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης  Βορίδης.   "Ασχολούνται νυχθημερόν με τον Άγιο Φως την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει αλλάξει τα φώτα με τα μέτρα" δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top