Υπουργείο Οικονομικών: Ένα τρίμηνο του ΑΕΠ δεν επηρεάζει την διαπραγμάτευση!

Οι θεσμοί φεύγουν από την Αθήνα αλλά το αδιέξοδο παραμένει - Πρώτη ανάρτηση 19:25

Να υποβαθμίσει επιχειρεί η κυβέρνηση το ζήτημα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, όπως μετέδωσε ο Σπύρος Δημητρέλλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, από το κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας όπου συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους  των  θεσμών.    

H μείωση του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2016 δεν επηρεάζει τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση, υποστήριξε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου προσερχόμενο στη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, σχετικά με τα σημερινά στοιχεία -«βόμβα» της ΕΛ.ΣΤΑΤ.   

«Ένα τρίμηνο επηρεάζει τη διαπραγμάτευση;» φέρεται να αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.  

Η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι μόνο οι επενδύσεις πήγαν αρνητικά το τελευταίο τρίμηνο, ότι η κατανάλωση  και οι εισαγωγές πήγαν πολύ καλά και ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία…  

Οι θεσμοί φεύγουν από την Αθήνα αλλά  το αδιέξοδο παραμένει

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση με την τρόικα για τα δημοσιονομικά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Αγεφύρωτο φαίνεται να είναι πάντως το χάσμα με τους θεσμούς. Οι εκπρόσωποί τους αναχωρούν πιθανότατα από την Ελλάδα αύριο, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει στο euroworking group της Πέμπτης, το οποίο θεωρείται κομβικό για τις εξελίξεις.        

Αν υπάρξει δυσμενής τροπή όμως και σε αυτή τη συνεδρίαση, οι ενδείξεις δεν προδιαγράφονται ιδιαίτερα ευνοϊκές ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top