Ο Σκουρλέτης ανοίγει το δρόμο για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο!

Στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης στη Βουλή

Σκουρλέτης συμβασιούχοι

Την ανάγκη να «ανοίξει» η συζήτηση της μετατροπής της εργασιακής σχέσης των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, τόνισε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«...Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι, οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε...» είπε ο κύριος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «...Σας καλώ, λοιπόν, με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές "ταχύτητες" εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε. Πρέπει να αναζητηθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, ανεξαρτήτως πότε ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καθίσουμε με ένα σοβαρό τρόπο να "τραβήξουμε μία γραμμή" και να δώσουμε μία οριστική λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενo διάστημα».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ότι το νομοσχέδιο είναι ρουσφετολογικό, o υπουργός τον προέτρεψε «να ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια για να διαπιστώσει ότι το λήμμα ρουσφέτι, είναι συνώνυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα σας το αποστείλω, κυρίως όμως είναι στο λεξικό της συνείδησης του ελληνικού λαού που σας γνωρίζει πολύ καλά, και γνωρίζει τα έργα και τις πράξεις σας επί των ημερών σας».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και Το Ποτάμι, δεν αναφέρθηκαν στην επί της αρχής συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το Άρθρο 25 (Διευθέτηση ζητημάτων δαπανών καθαριότητας δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων) και την παράταση συμβάσεων Καθαριότητας, επιφυλασσόμενοι πως, θα υπάρξει ανάλυση των Άρθρων, στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια.

Η ομιλήτρια – ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε: «Θα  ψηφίσουμε το Άρθρο 25. Ο αγώνας τους (σ.σ. εργαζομένων στην Καθαριότητα) επιβεβαιώνει το όποιος παλεύει δικαιώνεται. Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι να δικαιωθούν για μόνιμη και διαρκή δουλειά». «Επί της αρχής καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο», τόνισε.

Στην επιτροπή γίνεται επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου του «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις». Στο ν/σ αυτό έχουν μπει εμβόλιμα διατάξεις τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως «ρουσφετολογικού» χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top