Κάτια Μακρή: Το «τυρί» του Σόιμπλε και η … φάκα!

Η δημοσιογράφος εξήγησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα τι εννοούσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών

«Και η φάκα υπάρχει και το γερμανικό τυράκι υπάρχει» σχολίασε η Κάτια Μακρή, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις Σόιμπλε, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος εξήγησε τι «μας είπε σήμερα ο Σόιμπλε μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αφωνίας»:

«Ή θα πάρετε τα μέτρα που θέλει το ΔΝΤ, 4,2 δις ευρώ για να παραμείνει στο πρόγραμμα ή θα φύγει το ΔΝΤ, θα παγώσει το 3ο Μνημόνιο, θα ξεκινήσει ένας γύρος διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά θα περάσει και από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όπου χρειάζεται. Αυτά είπε».

Η Κάτια Μακρή εξήγησε τι εννοούσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών: «Επειδή 3-4 χώρες μεγάλες έχουν εκλογές μέσα στη χρονιά θα κάνουν και τις εκλογές τους και μετά αυτή η συμφωνία μπορεί να έρθει, αλλά φυσικά θα είναι κατόπιν εορτής. Δηλαδή στο μεσοδιάστημα ή θα μας έχουν τελειώσει τα χρήματα ή θα χάσουμε οριστικά και αμετάκλητα την ποσοτική χαλάρωση, την ανάπτυξη την οποία περιμένουμε και θα συρθούμε όλο το 2017 σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις. Γιατί αυτοί, μεταξύ μας, δεν έχουν κανένα λόγο να βιάζονται. Εμείς βιαζόμαστε, που θέλουμε να γυρίσουμε την οικονομία και δυστυχώς πάλι εμείς δεν έχουμε καμία στρατηγική. Τη μια εβδομάδα πανηγυρίζουμε το ΔΝΤ, σήμερα πανηγυρίσαμε αυτό που είπε ο Σόιμπλε, λες και πιστέψαμε ότι μας αγάπησε ξαφνικά και το λέει για το καλό μας».

Και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα και κάτι τελευταίο για το που μας έχει φέρει αυτή η διαπραγμάτευση, η οποία κρατάει πάλι πάρα πολλούς μήνες. Πριν από τρεις μήνες δεν συζητάγαμε καθόλου για νέα μέτρα. Ξαφνικά στο τραπέζι μπήκαν 4,2 δις από το ΔΝΤ. Μετά μπήκε στο τραπέζι η προοπτική ενός νέου μνημονίου. Σήμερα έρχεται ο Σόιμπλε και βάζει ξανά το Μνημόνιο χωρίς το ΔΝΤ στο τραπέζι, μόνο με την Ευρώπη. Τι άλλο λοιπόν χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι όσο καθυστερούμε, πάντα γυρνάει σε βάρος μας και πάντα το πληρώνουμε τελικά ακριβότερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top