Επίθεση Βρούτση σε κυβέρνηση: Που πήγαν τα 859 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους;

Τονίζει ότι παραμένουν μπλοκαρισμένες 102.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Επίθεση Βρούτση σε κυβέρνηση: Που πήγαν τα 859 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει μέσω τον Γιάννη Βρούτση η ΝΔ, καταγγέλλωντας ότι βρίσκονται 102.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μπλοκαρισμένες.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί ποσό έκτακτης επιχορήγησης ύψους 859 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, πό τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που μέχρι σήμερα παραμένει «παρκαρισμένο» αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης.

«Επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης» τονίζει ο κ. Βρούτσης, ο οποίος καταλήγει: «Σε μια χρονική περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη και το τελευταίο ευρώ, πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top