Η μεγάλη ψυχρολουσία της απόφασης για το «πάγωμα» της ελάφρυνσης του χρέους

Το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις

«Μεγάλη ψυχρολουσία και πολύ κακή εξέλιξη για τη χωρά , γιατί μας καθυστερεί παρά πολύ και αυξάνει την αβεβαιότητα» σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με το πάγωμα της ελάφρυνσης του χρέους η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως πρόσθεσε, τώρα το τυπικό πάτημα που βρήκαν  είναι πως στην σελίδα 5 του επικαιροποιημένου μνημονίου τον Ιούνιο του 2016 , υπογράψαμε ότι το όποιο πλεόνασμα προκύψει θα δοθεί μετά από συμφωνία με τους θεσμούς. Αυτό το χαρτί έδειξαν χτες τα στελέχη της τρόικας στο Χίλτον στον κ. Τσακαλάκο, εκεί πάτησαν και για τις σημερινές ανακοινώσεις.

«Αυτό βεβαίως είναι το τυπικό,  γιατί υπάρχει το ουσιαστικό κομμάτι. Μετά  τον Τόμσεν και τον καβγά της Αθήνας με το ΔΝΤ τη σκυτάλη πήρε ο Σόιμπλε δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Δηλαδή μας λέει προσπαθείτε να διώξετε το ΔΝΤ για να γλιτώσετε τα μέτρα ; Θα πέσετε στα δικά μου νύχια και επέβαλε την άποψη του και στο Eurogroup  με αποτέλεσμα να μας πάρουν πίσω και το ελάχιστο δώρο που μας είχαν δώσει για το χρέος» τόνισε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Τώρα εδώ που είμαστε , ο πρωθυπουργός φυσικά και θα δώσει το επίδομα – όμως αν χρειαστεί πρέπει να βρει ισοδύναμα και όλοι ξέρουμε ποσό δύσκολο είναι αυτό, ενώ ο κ. Τσακαλάκος λίγο νωρίτερα συνέστησε ψυχραιμία».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Όλα αυτά μας πάνε πίσω χρονικά καθώς δεν φαίνεται να βγαίνει το αισιόδοξο κυβερνητικό σενάριο. Η  σημερινή κίνηση του Σόιμπλε και η απόφαση του eurogroup τορπιλίζει τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Παρασκευή   ενώ  επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο κλίμα στην διαπραγμάτευση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top