«Όποιος απόψε άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Συνέβη το πρωτοφανές: Για το μεγάλο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς ντροπή βάπτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος βουλευτής δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Και με έπαρση μικρού Ναπολέοντα θεώρησε αργυρώνητους τους βουλευτές που θα ήθελαν να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα και ντροπή».

Με αυτή την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνέχισε σε υψηλούς τόνους προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Παρεΐτσα με την τρομοκρατία μπορεί να κάνουν οι συνιστώσες σας αλλά τη Βουλή και τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις κατηγορίες ότι αποφεύγει το διάλογο στη Βουλή αναρωτώμενος εάν είναι διάλογος «να εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας ρωτάμε "ποιόν εννοείτε" να μας λέτε θα σας πούμε αργότερα», συμπληρώνοντας με αιχμές: «Αυτά φοριούνται όταν κρατάτε ντουντούκα στους δρόμους, αλλά στη Βουλή καλό είναι να μάθετε ότι όποιος τα λέει, μό��ος του τα ακούει και πως με βρισιές διάλογος δεν γίνεται».
2165637.jpg
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή όλης αυτής της προσπάθειας και τόνισε πως «τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει την έξοδο από την κρίση γιατί θα γυρίσουμε πίσω και θα πάθουμε όσα αποφύγαμε».

Απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δίνει τη σταθερότητα που χρειάζεται η κυβέρνηση μετά από έναν μαραθώνιο 2,5 ετών» και κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πως δημιουργεί εντυπώσεις στους ξένους που γνωρίζει ότι είναι βλαβερές.

«Αυτές είναι οι αλήθειες που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν»

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από αλήθειες που -όπως είπε- κανείς δεν θέλει να ακούσει.
2165619.jpg
Η Ελλάδα στον προϋπολογισμό του 2015 για πρώτη φορά θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Είχα πει πριν τρία χρόνια ότι θα μηδενίσουμε το έλλειμμα εντός τριετίας. Κάποιοι θα το αμφισβητήσουν. Το ίδιο έκαναν και πέρυσι. Την ίδια κασέτα. Και έπεσαν έξω. Τους είπαμε Κασσάνδρες αλλά είναι αδικία αυτό για την Κασσάνδρα. Γιατί εκείνη προέβλεπε τα χειρότερα αλλά έπεφτε μέσα, η αντιπολίτευση πέφτει μονίμως έξω.

Η ανάπτυξη άρχισε, η ανεργία πέφτει σταθερά τους τελευταίους 5 μήνες. Υπάρχουν προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Κάποιοι ενοχλούνται από αυτό.

Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά ομόλογα. Το μόνο πουν ενοχλεί τις αγορές είναι το πολιτικό ρίσκο. Εμείς λοιπόν στερεώνουμε τη σταθερότητα με την ψήφο εμπιστοσύνης και το περιφρουρούμε με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το χρέος σταμάτησε να αυξάνεται και ήδη άρχισε να μειώνεται ονομαστικά. Στη συνέχεια θα αρχίσει να πέφτει και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το παραδέχονται πάντες, εκτός της αντιπολίτευσης που της αρέσει να ζει σε παράλληλο σύμπαν. Με ρωτήσατε κ. Τσίπρα αν είναι βιώσιμο το χρέος. Δυστυχώς για εσάς είναι. Το λένε οι αγορές, το είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, θα το ακούσετε σύντομα να το λένε όλοι οι δανειστές.

Άλλο μνημόνιο δεν θα χρειαστούμε. Χαιρετίσματα σε όλους όσους έλεγαν πως θα πάμε σε άλλο μνημόνιο. Δεν χρειαζόμαστε καν τα υπόλοιπα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Θα βγούμε 1,5 χρόνο νωρίτερα από αυτό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Τα στοιχεία που λένε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, πλέον δεν αμφισβητούνται. Το είπε και η Λαγκάρντ χθες ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί πλέον στα πόδια της.
2165642.jpg
Μετά το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης από την τρόικα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τελευταία τεστ αντοχής των τραπεζών. Τότε θα ξέρουμε τι ποσό από αυτό που δανειστήκαμε θα μπορούμε να επιστρέψουμε για να μειωθεί το χρέος. Τη συμφωνία την πέτυχε η κυβέρνησή μας το 2012 για να μπορείτε εσείς σήμερα να τσακώνεστε.

Άρχισαν οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση. Βρίσκονται μέσα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης και η διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Η αποκατάσταση των ενστόλων. Η αύξηση των δόσεων για τα λη��ιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα αυξηθούν στις 72 με 100. Θα μειωθούν τα πρόστιμα και τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε οικονομικό πρόγραμμα αλλά λίστα γάμου»

«Αυτό που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα αλλά λίστα γάμου. Σαν να λέτε στο λαό “πείτε μας τι θέλετε να σας δώσουμε”» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι έχει πάντα την ελπίδα ότι «κάποιοι αδιόρθωτοι μπορεί να αλλάξουν» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «τοξική δόση αλαζονείας» και «μικρομεγαλισμό».

Παράλ��ηλα, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «οι κυβερνήσεις βγαίνουν από τις εκλογές και όχι από τις δημοσκοπήσεις», καλώντας τον κ. Τσίπρα να μην προεξοφλεί την ετυμηγορία του λαού. «Βιάζεστε να γίνουν τώρα οι εκλογές γιατί ξέρετε ότι σύντομα θα δικαιωθεί η πολιτική μας πλήρως και θα τις κερδίσουμε εμείς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
2165666.jpg
Αναφερόμενος στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για συμφέροντα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Κορυφαίο στέλεχός σας έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα ότι νομοθετούμε για τα συμφέροντα. Είναι λάσπη που θα γυρίσει πίσω σε σας. Σας προειδοποιώ για το κατάντημά σας. Κοιτάξτε να ξεπεράσετε τις παιδικές σας ασθένειες και να μην προσπαθείτε να ασκήσετε ιδεολογική τρομοκρατία στους αντιπάλους σας».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους βουλευτές όλων των κόμματων που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή που κάνει η κυβέρνηση» κατέληξε ο πρωθυπουργός, καλώντας τον κ. Τσίπρα να βάλει πλάτη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.