Η ΕΛΙΤ της δημοσιογραφίας στο πάνθεον του πατριάρχη του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνου Σόμπολου! ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις, οι προσκεκλημένοι και η συγκίνηση- Πρώτη Ανάρτηση 12-06-2017 17:54

Κατάμεστη από δημοσιογράφους, πολιτικούς και φίλους της λογοτεχνίας ήταν η αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου έγινε το πρωί της Δευτέρας η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πατριάρχη του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνου Σόμπολου. 

«Οι Αστέρες του Εγκληματικού Πανθέου, όπως τους έζησα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του καταξιωμένου δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Μέσα από τις 464 σελίδες του ξετυλίγονται ιστορίες με διαβόητους κακοποιούς, που η αστυνομία και η Δικαιοσύνη τούς κατέταξαν στο εγκληματικό πάνθεον. Ληστές που ξοδεύουν τα χρήματά τους στα μπουζούκια και ράβουν τα χείλη τους με βελόνα και κλωστή, κατά συρροήν δολοφόνοι που σκοτώνουν για ευχαρίστηση, ευγενικοί διαρρήκτες και ιδεολόγοι της παρανομίας, ανθρωποκυνηγητά, κινηματογραφικές αποδράσεις με ελικόπτερα, επεισοδιακές συλλήψεις και άλλα πραγματικά περιστατικά που απασχόλησαν τις αρχές, τα ΜΜΕ και συγκλόνισαν το Πανελλήνιο αποδίδονται μοναδικά μέσα από την ματιά και την πένα του δημοσιογράφου που ήξερε πάντα να κεντάει τις λέξεις.

Ν.Χατζηνικολάου, Μ.Ζαχαρέα, Π.Σόμπολος, Σ.Μαλέλης, Β.Ταλαμάγκας

Συγκινημένος ο συγγραφέας και περιστοιχισμένος από συναδέλφους και φίλους παρουσίασε το νέο του «παιδί» σε μια σεμνή εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης της Real News και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1.

Για το βιβλίο μίλησαν η Μάρα Ζαχαρέα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Σταμάτης Μαλέλης, γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ,ο Βασίλης Παπαδρόσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha, ο Βασίλης Ταλαμάγκας, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ και ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραφτόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στους φυλακισμένους και είναι γνωστός ως "ο προστάτης των Φυλακισμένων".

Β.Παπαδρόσος, Ν.Χατζηνικολάου, Μ.Ζαχαρέα

«Διάβασα αυτό το βιβλίο σαν να διαβάζω ρεπορτάζ ημέρας… Αξίζει να το διαβάσετε», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου. 

Από την πλευρά της η κυρία Ζαχαρέα, αφού συνέστησε στον κόσμο να διαβάσει το βιβλίο, το οποίο, όπως είπε, είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές αναγνώσεις, τόνισε το ύφος της γραφής και την δουλειά του Πάνου Σόμπολου στην δημοσιογραφία. «Δεν γεννιέσαι δημοσιογράφος, δημοσιογράφος με αρχές, αξίες, ποιότητα και ήθος, όπως είναι ο Πάνος Σόμπολος, γίνεσαι και εξελίσσεσαι. Μια έλλειψη είχε για μένα το βιβλίο: ένιωθα την ανάγκη να ακούω παράλληλα την τόσο χαρακτηριστική φωνή του (σσ του Πάνου Σόμπουλου)», τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Ν.Χατζηνικολάου, Μ.Ζαχαρέα, Σ.Μαλέλης


«Ο Πάνος Σόμπολος συμπυκνώνει την ανθρωπιά, την δημοσιογραφική ικανότητα, την αξιοσύνη. Το βιβλίο είναι έντιμο και βαθιά συναισθηματικό. Προσεγγίζει τα θέματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Μαλέλης, αποκαλύπτοντας άγνωστες στιγμές της επαγγελματικής σχέσης τους.  Ο ίδιος συγκινημένος αποκάλυψε πως ο Πάνος Σόμπολος τον είχε στηρίξει οικονομικά, όταν βρέθηκε κάποια στιγμή να έχει ανάγκη.

«Μαέστρο» στην προσέγγιση του, χαρακτήρισε τον Πάνο Σόμπολο, ο Βασίλης Παπαδρόσος, τονίζοντας τις αξίες του συγγραφέα. «Μου έκανε εντύπωση που ορισμένοι από τους εγκληματίες του βιβλίου του, επικαλούνται τον Σατανά και το θείο», είπε ο κ.Παπαδρόσος, κάνοντας ειδική αναφορά στον διαρρήκτη «Αυτιά», ο οποίος είχε εξαιρετική ακοή, γεγονός που τον βοηθούσε στις διαρρήξεις.

«Ο Σόμπολος δεν αλλοίωνε την είδηση, αλλά πάντα την μετέδιδε με σεβασμό. Ο λόγος του συγγραφέα είναι απλός, μεστός και άμεσος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ταλαμάγκας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο λόγος του πατέρα Γερβάσιου, ο οποίος μίλησε για τη συνάντηση του με τον σκληρού κακοποιό, Κώστα Πάσσαρη στα Καρπάθια Όρη. 

Εκπρόσωποι της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, άκουσαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και χειροκρότησαν τον κύριο Σόμπολο, ο οποίος δεν σταματούσε να δέχεται θερμές ευχές και να υπογράφει το νέο του βιβλίο.

Υπηρέτησα το αστυνομικό ρεπορτάζ για σαράντα χρόνια και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία μού έλαχε να ζω μια ζωή με τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους, με τους αστυνομικούς, με τους πυροσβέστες, αλλά και με τους κάθε λογής εγκληματίες… Έγραψα αυτό το βιβλίο όχι για να ηρωοποιήσω τους δεκάδες πρωταγωνιστές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αλλά επειδή θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για την πορεία της εγκληματικότητας στην Ελλάδα αυτή την τεσσαρακονταετία.

Ήθελα να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και να σκιαγραφήσω πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς ίχνος υπερβολής και ανακρίβειας, περνώντας ταυτόχρονα κάποια μηνύματα θετικά για τον συνάνθρωπό μας και, γενικότερα, για την ελληνική κοινωνία – χωρίς φυσικά να κάνω τον δάσκαλο, τον εισαγγελέα ή τον ιεροκήρυκα, δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος.

Ο συγγραφέας εξήγησε παράλληλα ότι το εξώφυλλο του βιβλίου είναι στιγμιότυπο από πραγματικό ρεπορτάζ που είχε γίνει πριν 20 χρόνια έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν έγινε εξέγερση στο σωφρονιστικό κατάστημα. 

Ανάμεσα στους επώνυμους προσκεκλημένους που εντόπισε το star.gr, ήταν η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη,  ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ,Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Άρια Αγάτσα, ο διευθυντής ειδήσεων του Star Channel, Κωστής Τσιακανίκας, ο πρώην Διευθυντής Σύνταξης Ειδήσεων του Star Channel, Ανδρέας Ανδρεουλης,  η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Αλεξία Τασούλη και πολλοί άλλοι.

Το βιβλίο «Οι Αστέρες του Εγκληματικού Πανθέου, όπως τους έζησα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

Α.Αγάτσα

Β.Κικίλιας

Α.Καραμανλή

Κ.Καραγκούνης

Ν.Μπακογιάννη

M.Ζαχαρέα

Ο Πάνος Σόμπολος υπογράφει το βιβλίο του

Σ.Μαλέλης, Α.Τασούλη

Χ.Πασαλάρης - Μ.Ζαχαρέα

 

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top