Νεκρή η Ελληνίδα τραυματίας στη Βαρκελώνη - Έβαλε τα κλάματα δημόσια η αδελφή 2 τρομοκρατών

Επισήμως οι νεκροί από τις επιθέσεις στην Καταλονία έφτασαν τους 16 - Διαδηλώσεις με αγκαλιασμένους χριστιανούς και μουσουλμάνους- Πρώτη Ανάρτηση 27-08-2017 14:33

Εξέπνευσε η Ελληνίδα τραυματίας από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη.

Η 51χρονη γυναίκα, με ελληνικές ρίζες, που ήταν παντρεμένη με Έλληνα και μητέρα δύο παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα, Κυριακή, στις 10 το πρωί, όπως είπαν από την εκεί Ελληνική Πρεσβεία στο Star.

Επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό της αναμένεται από το Γερμανικό Προξενείο Βαρκελώνης.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι: 

"Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση".

Όσον αφορά την πληροφορία ότι η οικογένειά της θα δωρίσει τα όργανά της, είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτη.

Επομένως, οι νεκροί από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καταλονία έφτασαν τους 16, σύμφωνα με το Ισπανικό Υπουργείο Υγείας.

Διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας - Εκεί και ο βασιλιάς της Ισπανίας 

Με κεντρικό σύνθημα "Δεν φοβάμαι", δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, υπολογίζονται σε πολλοί περισσότερους από 100.000, διαδήλωσαν στο κέντρο της Βαρκελώνης. Μαζί τους και ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος, ο οποίος έσφιξε το χέρι με πολλούς από αυτούς. 

Στην κεφαλή της πορείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες, οδηγοί ταξί, απλοί άνθρωποι που έτρεξαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους για να μεταφερθούν εγκαίρως οι τραυματίες στα νοσοκομεία.

Λύγισε και συγκίνησε η αδελφή δύο τρομοκρατών 

«Μοιραζόμαστε την ίδια θλίψη. Και η αντίληψη του τι συνέβη είναι η ίδια. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μην ξαναγίνει αυτό ποτέ...» Με τα λόγια αυτά, η Χαφίντα λύγισε και έβαλε τα κλάματα, μιλώντας στις διαδηλώσεις.  Ο μικρός αδελφός της Μούσα ήταν ένας από τους πέντε τρομοκράτες που έπεσαν νεκροί στην Καμπρίλς. Ο άλλος, Ιντρίς, βρίσκεται στη φυλακή ως μέλος του τρομοκρατικού πυρήνα.

Όπως στη Βαρκελώνη έτσι και στη Ριπόλ, στην πόλη όπου οργανώθηκε ο τρομοκρατικός πυρήνας έγινε εκδήλωση. Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ήταν αγκαλιασμένοι.

Εν τω μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών στις Βρυξέλλες.  Ο δράστης, Βέλγος σομαλικής καταγωγής, έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός από τους στρατιώτες.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr,στο Δυτικό Λονδίνο, η αστυνομία συνέλαβε 30χρονο άνδρα ως ύποπτο για την επίθεση που έγινε μπροστά στο Μπάκιγχαμ. Ο άνδρας που συνελήφθη θεωρείται ύποπτος για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top