Τo sms και η selfie του μακελάρη του Βερολίνου λίγο πριν σκορπίσει τον ΤΡΟΜΟ

Το σύστημα ασφαλείας της νταλίκας που έσωσε πολλούς από το θάνατο

Τo sms και η selfie του μακελάρη του Βερολίνου λίγο πριν σκορπίσει τον ΤΡΟΜΟ

Ένα sms έστειλε σε συνεργό του λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ο Άνις Άμρι, με το οποίο του ζητούσε να προσευχηθεί γι’ αυτόν. Στη συνέχεια έβγαλε και selfie.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Τυνήσιος μακελάρης δεν έδρασε μόνος, αλλά είχε και συνεργό ενώ ήταν λάτρης των selfie με εντονότατη δράση στα social media. Σύμφωνα με την Bild, λίγα λεπτά πριν από το μακελειό, ο Άνις Άμρι έστειλε ένα sms σε συνεργό του: «Αδερφέ μου, όλα είναι υπό έλεγχο, όπως θέλει ο θεός. Είμαι τώρα στο αυτοκίνητο, προσευχήσου για μένα αδερφέ μου».

Ακόμη, δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, που επικαλείται πηγές της Εισαγγελίας του Βερολίνου, υποστηρίζει ότι το φορτηγό θα μπορούσε να είχε σκοτώσει περισσότερα άτομα αν δεν είχε λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας στα φρένα. Μάλιστα, χάρη σε αυτό ανεκόπη η ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στο πλήθος.

«Το σύστημα αυτό έχει σώσει ζωές. Εάν η συγκεκριμένη νταλίκα δεν είχε εξοπλιστεί με το σύστημα αυτό, πιθανόν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει», αναφέρει η εφημερίδα.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν ακόμη οι γερμανικές αρχές ή δεν έχει διαρρεύσει, είναι ο άνθρωπος που έλαβε το μήνυμα του Αμρί. Η αστυνομία προχώρησε την Τετάρτη (28.12.2016) στη σύλληψη ενός 40χρονου Τυνήσιου, αλλά προς το παρόν δεν τον έχει «συνδέσει» με το μακελειό. Ο άνδρας που συνελήφθη φέρεται να ήταν σε επικοινωνία με τον Αμρί. 

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, ο 23χρονος Τυνήσιος είχε βρεθεί επτά φορές στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας και ήταν υπό παρακολούθηση από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2016! Μάλιστα, τον Φεβρουάριο φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να ζητήσει να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας. Και ενώ υπήρχαν οι αναζητήσεις του στο ίντερνετ για το πως θα μπορούσε να κατασκευάσει βόμβα χρησιμοποιώντας ακόμη και εκρηκτικά ΤΝΤ, σε δυο αναφορές που έγιναν από την αντιτρομοκρατική για το ενδεχόμενο να ετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top