ΠΡΟΣΟΧΗ! Απομακρύνετε τα παιδιά- Διαμελισμένα σώματα στους δρόμους της Τουρκίας – ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ

"Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις" δήλωσε ο Ερντογάν

Άσχημη ημέρα ξημέρωσε στην Τουρκία. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 55 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας, το πρωί του Σαββάτου. Από τους τραυματίες, δώδεκα άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, έξι από τους οποίους σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 

Το λεωφορείο, που βρισκόταν εν κινήσει, έγινε στόχος παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκίνητου, το οποίο εξερράγη, όταν έφτασε δίπλα του. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονταν πολλοί στρατιώτες, γι'αυτό και πολλοί συνέδεσαν την έκρηξη με τρομοκρατικό χτύπημα από την πρώτη στιγμή.  

Και μπορεί οι πληροφορίες για την τραγωδία να κυκλοφορούν με το σταγονόμετρο, ωστόσο οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου σοκάρουν και τον πιο σκληρό. Διαμελισμένα σώματα πλημμυρισμένα στο αίμα, συγκλονίζουν! Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν ζωντανοί και αρτιμελείς, βρέθηκαν νεκροί και διαμελισμένοι …. 

«Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι “ακραία τρομοκρατική οργάνωση»είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ,με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Θα πολεμήσουμε αυτούς τους δειλούς με εθνική κινητοποίηση», έγραψε. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Οπότε η ενημέρωση γίνεται κυρίως από τα διεθνή Mέσα.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποία ανέλαβαν Κούρδοι αντάρτες. Από το διπλό χτύπημα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top