Γονάτισαν στον Εθνικό Ύμνο δεκάδες παίκτες του NFL με στόχο να «γονατίσουν» τον Τrump!

Πυρά κατά του προέδρου των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 20 παίκτες του NFL, του αμερικανικού ποδοσφαίρου, γονάτισαν κατά την ώρα ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, αρνούμενοι να σταθούν προσοχή ως είθισται και διαμαρτυρόμενοι για τις δεκάδες δολοφονίες αφροαμερικανών, τον ρατσισμό και την κοινωνική ανισότητα. Παράλληλα έστειλαν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας και προς στον Donald Trump, με τον οποίον πλέον πολλοί επαγγελματίες αθλητές βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση.


 Διαβάστε επίσης: Ο Stevie Wonder γονατίζει και τάσσεται κατά του Τrump!


Αφορμή για τη δημόσια κόντρα που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ στάθηκε η δήλωση του Αμερικανού προέδρου με την οποία προέτρεπε τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL να απολύουν τους παίκτες που δεν στέκονται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ εξύβρισε τους αθλητές που κάνουν τέτοιες κινήσεις διαμαρτυρίας. «Δεν θα λατρεύατε να δείτε έναν από αυτούς τους παίκτες που δείχνουν ασέβεια προς της σημαία να του λένε "Βγες π... γιε από το γήπεδο τώρα. Έξω. Απολύεται. Απολύεται!» ανέφερε συγκεκριμένα ο Trump.

Οι υβριστικές δηλώσεις Τραμπ πυροδότησαν άμεσα αντιδράσεις από την πλευρά των αθλητών. Την Κυριακή, σε φιλικό αγώνα στο Γουέμπλεϊ μεταξύ των, 25 παίκτες των Baltimore Ravens και των Jacksonville Jaguars γονάτισαν στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, με πολλούς ακόμα να απλώνουν τα χέρια τους σε κίνηση συμπαράστασης. Ο Eθνικός Ύμνος ακούγεται πριν από κάθε αγώνα οποιουδήποτε αθλήματος στις ΗΠΑ, με την παράδοση να επιτάσσει οτι συμμετέχοντες και θεατές στέκονται σε στάση προσοχής.

To παράδειγμα των αφροαμερικανών παικτών του NFL ακολούθησε και ο Bruce Maxwell επαγγελματίας αθλητής του μπέιζμπολ, ο οποίος έγινε ο πρώτος λευκός αθλητής που κάνει κάτι τέτοιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top