Ρομπότ βοήθησε 300 αυτιστικά παιδιά!

Μεταδίδει συναισθήματα σε παιδιά με προβλήματα

Τουλάχιστον 300 αυτιστικά παιδιά από την Βρετανία, έχει βοηθήσει ένα ρομπότ, από το 1998 που κατασκευάστηκε έως και σήμερα. Το ρομπότ, ονομάζεται Κάσπαρ και έχει μέγεθος όσο ένα μικρό παιδί. Είναι προγραμματισμένο να χαμογελάει, να κλείνει το ένα μάτι και να κουνάει τα χέρια του, ενώ είναι τηλεκατευθυνόμενο από καθηγητές μέσω υπολογιστή.


Το ρομπότ μιλάει ενώ πλησιάζει τα παιδιά και αντιδρά ανάλογα με τις κινήσεις τους. Συγκεκριμένα γελάει όταν τον αγγίζουν στα χέρια την πλάτη ή τα πόδια και κρύβει το πρόσωπό του όταν κλαίει επειδή κάποιο παιδί το χτύπησε δυνατά.


Σύμφωνα με τον Μπεν Ρόμπινς, ερευνητή πληροφορικής, τα αυτιστικά παιδιά δεν αντιδρούν καλά με τους ανθρώπους επειδή δεν αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου τους, ενώ τα ρομπότ είναι πιο ασφαλή γιατί είναι προβλέψιμα.


Η μαρτυρία μιας μητέρας είναι συγκινητική. «Μέχρι χθες η τετράχρονη κόρη μου δεν μιλούσε και δεν πλησίαζε κανέναν. Ήταν ένα εσωστρεφές αυτιστικό παιδί που έτρεχε μακριά όποτε την πλησίαζαν. Από τότε που άρχισε να παίζει με το ρομπότ που έφεραν στο σχολείο της, έχει αλλάξει τελείως» και συμπληρώνει «δείχνει τα συναισθήματα της και τολμάει ακόμη και να μας αγκαλιάζει».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top