Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα

Φτιάξε σκορδαλιά με πατάτα σε 15 λεπτά

Η 25η Μαρτίου  μπορεί να πέρασε αλλά αν είσαι λάτρης του μπακαλιάρου μπορείς να φας και τις επόμενες μέρες. Και επειδή μπακαλιάρος χωρίς σκορδαλιά δεν γίνεται, σου βρήκαμε μία εύκολη συνταγή.

Πέντε εύκολες νηστίσιμες συνταγές με λίγες θερμίδες από διατροφολόγο

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από ψητό σκόρδο

Δείτε στο βίντεο μία συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή Breakfast@star έδωσε μία συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα. 

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα

Για τη σκορδαλιά
· 500 γρ. Πατάτες
· 150 γρ. Ελαιόλαδο
· 5 Σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
40 γρ. Ξίδι λευκό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Φτιάξτε τα πιο τέλεια νηστίσιμα φαγητά - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τη σκορδαλιά

· Κόβουμε τις άκρες από τις σκελίδες σκόρδου και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
· Ραντίζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τυλίγουμε σφιχτά.
· Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά να μαλακώσουν.
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεσαίους κύβους.
· Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις πατάτες για 20-25 λεπτά, να μαλακώσουν.
· Σουρώνουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 5 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία.
· Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και πιέζουμε με την πρέσα για πουρέ, να πολτοποιηθούν.
· Εφαρμόζουμε στο μπολ μία ψιλή σίτα, τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και πιέζουμε με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι, ώστε να περάσει από τη σίτα η ψίχα του σκόρδου χωρίς τις φλούδες.
· Αφαιρούμε τη σίτα από το μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top