Λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από ψητό σκόρδο

Mία εύκολη νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψεις

Μία ιδιαίτερη συνταγή για μπακαλιάρο έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ έφτιαξε λουκουμάδες με σκορδαλιά από ψητό σκόρδο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

MasterClass: Χτένια με εικονικό ριζότο και κρέμα από topinambur

Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου

· 1 κιλό Μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
· 330 γρ. Μπύρα
· 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
· 1 κ.γ. Κόρν φλάουρ
· 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
· 2 Φρέσκα κρεμμύδια
· 1/2 Ματσάκι άνηθο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

· 500 γρ. Πατάτες
· 150 γρ. Ελαιόλαδο
· 5 Σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
40 γρ. Ξίδι λευκό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα με παντζάρια

· 6 Παντζάρια
· 150 γρ. Baby ρόκα
· 50 γρ. Baby σπανάκι
· 2 Φρέσκα κρεμμύδια
· 2 κ.σ. Ξίδι
· 2 κ.σ. Καρύδια
· 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα με παντζάρια

· Πλένουμε τα παντζάρια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
· Τοποθετούμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τυλίγουμε σφιχτά.
· Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
· Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και μεταφέρουμε σε ένα μπολ
· Προσθέτουμε στο μπολ τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σπανάκι, τη ρόκα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σκορδαλιά

· Κόβουμε τις άκρες από τις σκελίδες σκόρδου και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
· Ραντίζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τυλίγουμε σφιχτά.
· Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά να μαλακώσουν.
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεσαίους κύβους.
· Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις πατάτες για 20-25 λεπτά, να μαλακώσουν.
· Σουρώνουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 5 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία.
· Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και πιέζουμε με την πρέσα για πουρέ, να πολτοποιηθούν.
· Εφαρμόζουμε στο μπολ μία ψιλή σίτα, τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και πιέζουμε με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι, ώστε να περάσει από τη σίτα η ψίχα του σκόρδου χωρίς τις φλούδες.
· Αφαιρούμε τη σίτα από το μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Φτιάξτε τα πιο τέλεια νηστίσιμα φαγητά - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου

· Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μπύρα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσουν υφή χυλού.
· Με τα χέρια μας σπάμε το μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια και τον ρίχνουμε στo μπολ.
· Προσθέτουμε στο μπολ ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση περίπου και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουταλιά - κουταλιά το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δύο δόσεις, γυρνώντας τους πλευρά με δύο πιρούνια, να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
· Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
· Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με τη σκορδαλιά και τη σαλάτα με παντζάρια από δίπλα.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top