Κοτόπουλο στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα

Oλόκληρη η συνταγή

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατατοσαλάτα έφτιαξε ο  Γιάννης Λουκάκος. Ο σεφ χρειάστηκε:

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα
•    80 γρ. ελαιόλαδο
•    2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
•    30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
•    1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
•    60 γρ. λευκό κρασί
•    250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
•    30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
•    50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
•    5 γρ. χυμός λεμονιού
•    ξύσμα λεμονιού
•    βασιλικός, ψιλοκομμένος
•    αλάτι
Για την πατατοσαλάτα
•    250 γρ. πατάτες γαλλικές
•    15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
•    15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
•    30 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
•    30 γρ. χυμός λεμονιού
•    90 γρ. ελαιόλαδο
•    μάραθος, ψιλοκομμένος
•    μουστάρδα, με κόκκους
•    αλάτι
•    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top