Κοτόπουλο λεμονάτο με πατατοσαλάτα έφτιαξε ο Γιάννης Λουκάκος. Ο σεφ χρειάστηκε:
Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• 2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
• 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
• 60 γρ. λευκό κρασί
• 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
• 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
• 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
• 5 γρ. χυμός λεμονιού
• ξύσμα λεμονιού
• βασιλικός, ψιλοκομμένος
• αλάτι
Για την πατατοσαλάτα
• 250 γρ. πατάτες γαλλικές
• 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
• 30 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 30 γρ. χυμός λεμονιού
• 90 γρ. ελαιόλαδο
• μάραθος, ψιλοκομμένος
• μουστάρδα, με κόκκους
• αλάτι
• πιπέρι, φρεσκοτριμμένο