Γιατί το μέλι είναι ένα must-have προϊόν και για την beauty ρουτίνα σου;

Ψάχνεις απλούς τρόπους για να λάμψει η επιδερμίδα & τα μαλλιά σου;

Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και γεμάτο από βιταμίνη Β, αμινοξέα και σίδηρο, το μέλι είναι χωρίς αμφιβολία μια σούπερ επιλογή για τις διατροφικές σου συνήθειες. Τι θα έλεγες όμως να δούμε μαζί πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και στην beauty ρουτίνα σου, χαρίζοντάς σου λάμψη και ζωντάνια σε πρόσωπο και μαλλιά; Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις.

μελι οφελη

Επιδερμίδα

Ως φυσικό ενυδατικό, το μέλι χρησιμοποιείται ευρέως στο skincare. Μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων του, αυτό μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας, συστατικού ιδιαίτερα σημαντικού ώστε αυτή να δείχνει νεανική και φρέσκια. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος, είναι όμως ακόμη πιο ευεργετικό σε αυτούς που πάσχουν από φλεγμονές, όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Χάρη στις ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το μέλι μπορεί να γίνει μια απλή, αλλά σημαντική προσθήκη στις καθημερινές μας συνήθειες γύρω από την ομορφιά. Ένα μείγμα νερού και μελιού μπορεί να αποτελέσει ένα ήπιο καθαριστικό, αλλά και ένα ήπιο scrub με λίγη μαύρη ζάχαρη. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά πάνω από ένα σπυράκι σαν θεραπεία.

Μαλλιά

Με τον ίδιο τρόπο, το μέλι μπορεί να ενισχύσει τη λάμψη του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και να δυναμώσει τα αδύναμα μαλλιά. Οι φυσικές ενυδατικές του ιδιότητες το κάνουν μια ιδανική μάσκα για ξηρά μαλλιά, ενώ κάνει ακόμα και τα ταλαιπωρημένα από χημικές επεξεργασίες μαλλιά να λάμπουν. Χρησιμοποιείστε το σε μια μάσκα που θα φτιάξετε ανακατεύοντάς το με λάδι καρύδας, μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Διατροφή

Η λάμψη του δέρματος και των μαλλιών μας χάρη στο μέλι μπορεί να ενισχυθεί όταν το καταναλώνουμε και στη διατροφή μας. Μάλιστα αυτό θεωρείται πλέον και ένα ευεργετικό προβιοτικό για την υγεία του εντέρου μας. Καθώς όμως παραμένει ένα σάκχαρο, περιορίστε την κατανάλωσή του σε μια κουταλιά της σούπας ημερησίως, πάνω από το γιαούρτι σας ή σαν γλυκαντικό σε ένα τσάι.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top