Aυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε βδομάδα

Παραδέξου το, έχεις μήνες να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου. Και η αλήθεια είναι πως ούτε σου πέρασε από το μυαλό, ούτε είναι στο πρόγραμμά σου, ούτε καν ξέρεις με ποιό τρόπο να το κάνεις. Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις...

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και makeup artists, τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα και είναι κάτι που πρέπει όλες να εντάξουμε στην beauty ρουτίνα μας. Αν είσαι μάλιστα από τα κορίτσια που τα χρησιμοποιούν καθημερινά ειδικά αν έχεις πολλά και τα αποθηκεύεις όλα μαζί σε εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα σε συρτάρι, μαζεύουν κάθε είδους βακτήρια και βρομιές. Σκέφτηκες ποτέ ότι όλα αυτά τα μικρόβια που συσσωρεύονται στα πινέλα σου είναι η αιτία για προβλήματα όπως ακμή, breakouts και ερεθισμοί που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στην επιδερμίδα σου;

Tα μυστικά ομορφιάς της Meghan Markle

Είτε επιλέγεις συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζεις συχνά και σωστά και ο καθαρισμός των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να καθαριστούν σωστά και για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους.

Πιο κάτω θα βρεις τον απόλυτο οδηγό brush cleansing

1. Επίλεξε μια μέρα της εβδομάδας που σε βρίσκει πιο χαλαρή και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να ασχοληθείς με τον καθαρισμό των πινέλων σου και να απομακρύνεις όλα υπολείμματα μακιγιάζ και τα βακτήρια. Βέβαια αυτή η συχνότητα ισχύει εάν και εφόσον δεν κάνεις έντονα μακιγιάζ με βαριά foundation και σκιές σε έντονα χρώματα που λερώνουν πολύ τα πινέλα σου. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε μακιγιάζ.

2. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα σου.Ο πλέον παραδοσιακός τρόπος, για να απομακρύνεις υπολείμματα μακιγιάζ και μικρόβια είναι να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν, αυτό που βάζεις στα μαλλιά σου και δημιουργώντας σαπουνάδα να τα καθαρίσεις τέλεια.

Ακολούθησε τα πιο κάτω βήματα για να κάνεις τη διαδικασία σωστά.

Αρχικά βάλε τα πινέλα σου κάτω απο χλιαρό νερό, με τις «τρίχες» να κοιτούν προς τα κάτω.
Μόλις τα βρέξεις αρκετά βάλε μια μικρή σταγόνα ειδικό καθαριστικό για πινέλα που θα βρεις την αγορά και τα οποία διαθέτουν συστατικά που καταπολεμούν τα μικρόβια και αφήνουν απαλή την τρίχα ή απαλό σαμπουάν στις τρίχες κάθε πινέλου.

Δημιούργησε αφρό τρίβοντας απαλά κάθε πινέλο στο χέρι σου και χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ώστε να σιγουρευτείς ότι έχει περάσει σε όλες τις τρίχες. 

Με τα πινέλα να «κοιτάνε» πάλι προς τα κάτω, ξέπλυνε το σαπούνι απο τα πινέλα με χλιαρό νερό μέχρι να φύγει κάθε ίχνος σαπουνάδας.

Αφού έχεις σιγουρευτεί ότι έχεις αφαιρέσει όλη τη σαπουνάδα, στέγνωσε τα πινέλα χτυπώντας τα μαλακά σε μια πετσέτα. Ποτέ μην τα αφήνεις βρεγμένα αφού αυτό τα χαλάει.
Αφού αφαιρέσεις το περισσότερο νερό απο τα πινέλα, δώσε τους ξανά το σωστό τους σχήμα και άφησέ τα να στεγνώσουν σε μια πετσέτα για έξι με οχτώ ώρες.

Πέρα απο τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίζετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά με ένα ειδικό σπρέυ καθαρισμού (brush spray).

Τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά απο μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

3. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας, η σκόνη, οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια μπορεί να συσσωρευθούν μέσα στα πινέλα σου ακόμη κι αν δεν έχουν ίχνος προϊόντων μακιγιάζ. Φρόντισε να τα αποθηκεύεις σε ένα καθαρό νεσεσέρ ή σε κάποιο κουτί για να παραμένουν καθαρά μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσεις. 

Τα καλής ποιότητας πινέλα μακιγιάζ, που πλένονται τακτικά και στεγνώνουν σωστά μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Αν οι τρίχες άρχισαν να πέφτουν ή μυρίζουν άσχημα ή έχουν υπολείμματα από μακιγιάζ που δεν μπορεί να αφαιρεθεί τότε είναι καιρός να τα αντικαταστήσεις. Αυτό ισχύει φυσικά μόνο για τα πινέλα, αφού τα σφουγγαράκια μακιγιάζ και τα beauty blenders καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε 4 μήνες.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top