Έπεσε βερνίκι νυχιών στα ρούχα σου; Μάθε τι κάνεις!

Mην πανικοβάλλεσαι

Βερνίκι Νυχιών

Θα σου πω όμως βιάσου... γιατί οι κινήσεις σου πρέπει να είναι γρήγορες και μεθοδικές. Είναι σημαντικό να καθαρίσεις το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Αν και φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και τεχνικές που υπόσχονται λύση, υπάρχουν κάποια γενικά tips που μπορούν να βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το ύφασμα. 

Έχουμε και λέμε:

1. Λάβε υπ’ όψην σου τον τύπο του υφάσματος στο οποίο έπεσε το βερνίκι, αν για παράδειγμα το χρώμα του υφάσματος φεύγει ή όχι με το πλύσιμο ή τη χρήση, και το αν το βερνίκι είναι χρωματιστό ή διάφανο. Αν είναι χρωματιστό δεν φτάνει να αφαιρέσεις το μανό αλλά και να αντιμετωπίσεις το λεκέ που θα αφήσει λόγω του χρώματος.

2. Το προϊόν που πιο συχνά προτείνεται για το καθάρισμα του βερνικιού από τα υφάσματα είναι ένα καθαριστικό νυχιών χωρίς ασετόν και χωρίς λάδι. Ό,τι και αν διαλέξεις, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσεις να βγάλεις το λεκέ με λευκαντικό, γιατί αν το ύφασμά  δεν είναι άσπρο, θα καταλήξει με μεγάλες λευκές κηλίδες- λεκέδες.

3. Αντιμετώπισε το λεκέ με ένα καθαρό, λευκό πανί του οποίου την άκρη θα έχεις εμποτίσει με ασετόν. Τρίψε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσεις το λεκέ, ξανά και ξανά, χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο ύφασμά σου.

4. Αν η κατάσταση δε διορθωθεί, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία (καθαριστήριο).

 

Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top