Πώς να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στιλ

4 tips που πρέπει να γνωρίζεις

Πώς να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στιλ

Τι σημαίνει Μόδα; Ένας Θεός ξέρει. Ένας “fashion God”, εννοώ. Το τι σημαίνει Μόδα για εμένα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο σημαίνει και για εσένα. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί σαν μονάδες. Η προσωπική (και διαφορετική σε πολλές περιπτώσεις) μας άποψη. Αυτό είναι και το «αλατοπίπερο» της ζωής, -αν θες να γίνω λίγο πιο μελό-, αλλά και το θαυμάσιο με αυτή.

Αν λοιπόν, θα έπρεπε να σου δώσω μια απάντηση στο «τι εστί Μόδα», τότε είναι αυτό: ζωή. Σημαίνει «ζωή». Αντικατοπτρίζει τη ζωή μας, την κοινωνία μας εξάλλου, εκατό τοις εκατό. Εμπνέεται απ’ αυτή, της δίνει τροφή και μέσα από αυτές τις επιρροές, κάτι θαυμάσιο συμβαίνει. Μπορείς να δεις από τα πιο out there, avant garde looks που να προσφέρουν μια πιο open ματιά πραγμάτων, μέχρι και το πιο κακόγουστο ρούχο που μόνο σκοπό έχει να πουλήσει το «σεξ». Είδες πόσο «κοντά» στην κοινωνία μας είναι η Μόδα;

Αλλά με τα χρόνια καταλαβαίνω όλο και περισσότερο, πόσο διαφορετική είναι η «Μόδα» από το «Στιλ». Είναι τελικά δύο διαφορετικές έννοιες, όσο κι αν σχετίζονται πολλές φορές απόλυτα μεταξύ τους. Οξύμωρο αυτό που σου λέω, αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Και εξηγώ: το στιλ σου, το στιλ μου, της κολλητής σου μπορεί να έχουν τα πάντα να κάνουν με την Μόδα, μπορεί και να μην σχετίζονται καθόλου μ’ αυτή. Και επανέρχομαι στον όρο της «μονάδας». Είμαστε μοναδικές, γι’ αυτό και το στιλ μας είναι μοναδικό και γι’ αυτό μπορεί αυτό να αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από τις τάσεις της Μόδας, ή και καθόλου με βάση αυτές.

Αυτό δεν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον; Εγώ το βρίσκω τρομερό. Αυτό με τράβηξε εξ’ αρχής στον χώρο αυτό. Ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει να είναι μέσα από τις εμφανίσεις του, ακόμα κι αν η κοινωνία δεν το προστάζει ή δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Who cares? Δηλαδή, ΟΚ, μπορεί όλα αυτά τα likes στο IG να είναι μια μίνι επιβεβαίωση, αλλά όταν σκέφτεσαι πόσες άλλες «προσωπικότητες» που ανεβάζουν ανούσια posts λαμβάνουν χιλιάδες likes για το τίποτα, ίσως να πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι το προσωπικό σου validation είναι το μόνο που έχεις πραγματικά ανάγκη.

Γι’ αυτό και θεωρώ πιο αναγκαίο και κρίσιμο από ποτέ να είναι ο εαυτός σου. Να υπερισχύσεις των ανούσιων posts και looks και είσαι απλά εσύ. Και το… «εσύ» να το εκφράζεις μέσα από τις εμφανίσεις σου.

Για να το καταφέρεις αυτό όμως, αρχικά πρέπει να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στιλ. Οι παρακάτω συμβουλές θα ρίξουν λίγο φως στην υπόθεση. Έπειτα, όλα εξαρτώνται από εσένα και πόσο έτοιμη είσαι να αποκαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό, μέσα από το «πραγματικό» σου στιλ. Κάντο. Είναι θαυμάσια εμπειρία. Και ξέρεις κάτι; Όλοι θα κάνουν praise το στιλ σου μετά απ’ αυτό, είτε αρέσεις, είτε όχι, γιατί το να είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο look που μπορείς να φορέσεις. Enjoy λοιπόν.

#1. Φόρα ότι σε κάνει χαρούμενη
Η Μόδα, το στιλ, όπως θες πάρτο, πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά και όχι να καταπιέζεσαι! Είναι σημαντικό να φοράς ρούχα που σε κάνουν χαρούμενη, και με τα οποία αισθάνεσαι καλά μέσα σε αυτά. Έτσι θα κάνεις και πετυχημένα looks εξάλλου. Και αν, κάποιες μέρες δεν νιώθεις καλά, ένα fun και ενδιαφέρον σύνολο θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

#2. Φόρα ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά
Παρόμοιο με το παραπάνω tip, αλλά τόσο διαφορετικό. Πρέπει πάση θυσία να είσαι ΟΚ με τα ρούχα που φοράς. Ό,τι φοράς εξαναγκαστικά (όπως όταν σε ανάγκαζε η μητέρα σου να φορέσεις εκείνο το φόρεμα στο πάρτι συμμαθήτριάς σου στο δημοτικό!), τότε ούτε ωραίο θα δείχνει πάνω σου, ούτε ωραία θα νιώθεις εσύ. Πρέπει να αισθάνεσαι άνετα μέσα στα ρούχα σου και ό,τι φόρας να σε εκφράζει και ν’ αντιπροσωπεύει σαν προσωπικότητα.

#3. Βρες την «στολή» σου
UNIFORM. Η σημαντικότερη λέξη στο λεξιλόγιο της μόδας. Πρέπει να βρεις την «στολή» σου. Ένα σύνολο, ένα συνδυασμό ρούχων που ταιριάζει στον σωματότυπο σου, στο στιλ σου και που σε κάνει να αισθάνεσαι τέλεια. When in doubt, και δεν ξέρεις τι να φορέσεις, θα έχεις πάντα την «στολή» σου να φοράς και με την οποία θα κάνεις πάντα –μα πάντα- επιτυχημένα looks.

#4. Αντιστάσου στις viral μόδες
Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Και πλέον, με την άνοδο των social media, τα “Instagram trends” και τα “celebrities trends” και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, το να θεωρηθεί μια τάση…, «τάση» είναι piece of cake. Μην γίνεσαι έρμαιο των τάσεων. Δεν χρειάζεται να φοράς κάτι επειδή είναι «της Μόδας» αν δεν το θέλεις, αν δεν σου αρέσει πραγματικά ή αν δεν ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ. Be true to yourself και ακόμα και αν όλες οι φίλες φορούν για π.χ. κρόσσια, δεν σημαίνει ότι πρέπει και εσύ. Διαφοροποιήσου από τον όχλο κι ακόμη κι αν σου αρέσει μια τάση, ένα look τότε εμπνεύσου απ’ αυτό και συμπεριέλαβε το στις εμφανίσεις σου με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

Κεντρική φωτό: Instagram @tagwalk

Συντάκτης : Kelly Novak

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top