H Burberry καίει τα ρούχα της για να διατηρήσει το πρεστίζ της!

Για να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές

Οίκος Burberry


Έκαψαν ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην καταλήξουν σε καταστήματα στοκ και από εκεί σε αμφιλεγόμενους πελάτες.
Όπως έγινε γνωστό, η Burberry κατέστρεψε προϊόντα αξίας πάνω από 28 εκατ. λιρών (31 εκατ. ευρώ) φέτος για να μην τα αγοράσει... η «πλέμπα»!

Λόγω της ύφεσης, τα τελευταία δύο χρόνια η Burberry καταλήγει με μεγάλο στοκ απούλητων προϊόντων, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μάλιστα, στοιχεία αποκαλύπτουν πως συνολικά τα τελευταία 5 χρόνια έχουν καταστραφεί προϊόντα Burberry αξίας άνω των 90 εκατ. λιρών. Μέτοχοι της επιχείρησης απορούν γιατί καταστράφηκαν και δεν διατέθηκαν στην αγορά ξανά. 

Ωστόσο, η Burberry, όπως και όλα τα διάσημα brands ρούχων και οι μεγάλοι Οίκοι Μόδας, προτιμούν να καταστρέφουν τα απούλητα προϊόντα τους περασμένων σεζόν για να προστατεύσουν την πνευματική ιδιοκτησία και την αξία της εταιρείας τους. Αν τα στοκ πουληθούν σε χαμηλότερες τιμές και τα προϊόντα γίνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, τότε το brand θα χάσει σίγουρα την αξία του. 

Οι ίδιοι οι σχεδιαστές μάλιστα, ισχυρίζονται πως δεν θέλουν να πουληθούν τα προϊόντα τους σε προσφορές, ή να αγοραστούν από τους «λάθος ανθρώπους» υποτιμώντας με αυτόν τον τρόπο το εμπορικό σήμα. Τα προϊόντα πολυτελείας απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, με συγκεκριμένη αγοραστική δύναμη και αν γίνουν ευρέως προσβάσιμα θα αλλοιωθεί τόσο το πρεστίζ τους όσο και η οικονομική τους αξία. 

Ο Οίκος Burberry παραδέχεται ότι έκαψε το απούλητο απόθεμα, αλλά ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούν εξειδικευμένους αποτεφρωτήρες για να αξιοποιήσουν την παραγόμενη ενέργεια, αναφέρουν οι Times.

Δεν είναι όμως, μόνο η Burberry που συμμετέχει στην ενέργεια αυτή. Η γνωστή εταιρεία ρούχων H & M, παραδέχεται πως καίει το ανεπιθύμητο απόθεμα για να βοηθήσει στην ηλεκτροδότηση της Βαστέρα, μιας μικρής σουηδικής πόλης.

Την ίδια ώρα, η Richemont, η εταιρεία που κατέχει τις μάρκες Cartier και Montblanc, έχει καταστρέψει ρολόγια αξίας πάνω από 400 εκατ. λίρες μέσα σε δύο χρόνια, μετά την αγορά των ανεπιθύμητων αποθεμάτων από κοσμηματοπωλεία.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top