Οι 24 του MasterChef 2024 χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ή αλλιώς μπριγάδες, όπως θα τις λένε τη φετινή σεζόν, με τη Χριστίνα και τον Λευτέρη να είναι οι μόνιμοι αρχηγοί.
MasterChef: Τα 12 ζευγάρια των αντίπαλων μπριγάδων στο Mystery Box
Οι δύο ομάδες πρέπει να παλέψουν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά για να φέρουν πόντο στην ομάδα τους και να μην κινδυνεύσει.
Ωστόσο, στο Twitter oι περισσότεροι χρήστες εστίασαν στη λέξη μπριγάδα που ακούστηκε πολλές φορές και τα memes γέμισαν το feed της πλατφόρμας.
Masterchef φέτος be like#MasterChefGR pic.twitter.com/6K1TvECNdG
— Koutsopoulos Hooligans (@TeamLeoHooligan) January 29, 2024
Φήμες λένε ότι απαγορεύτηκε η λέξη ¨ομάδα¨στο #MasterChefGR 🤪 pic.twitter.com/0lcs9CDD54
— Ermioni👑 (@ermioni__) January 29, 2024
Εν τω μεταξύ :
— Koutsopoulos Hooligans (@TeamLeoHooligan) January 29, 2024
Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες τον Ιανουάριο του 2024 #MasterChefGR pic.twitter.com/yDxOVyjZH3
Τι είναι η μπριγάδα και ποια είναι η ιεραρχία της
Στην επαγγελματική κουζίνα ο όρος «μπριγάδα» (brigade) προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει ταξιαρχία. Η μπριγάδα αναφέρεται στο σύνολο των εργαζομένων στα πόστα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Η οργανωτική δομή υπογραμμίζει τη σκληρή δουλειά και την απαιτούμενη οργάνωση για την επιτυχή έκβαση στη «μάχη» της κουζίνας, δηλαδή την ικανοποίηση των πελατών.
Ας αναλύσουμε την ιεραρχία της μπριγάδας στην κουζίνα:
Chef: Ο επικεφαλής της κουζίνας, επιλέγει, προσλαμβάνει, και τοποθετεί το προσωπικό στα κατάλληλα τμήματα. Φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων και φέρει τη βασική ευθύνη για την ποιότητα των πρώτων υλών και των παρασκευασμάτων.
Sous Chef: Αναπληρώνει τον Chef κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ελέγχει όλα τα τμήματα της κουζίνας και βοηθάει κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.
Saucier: Υπεύθυνος για τις ζεστές σάλτσες, τους ζωμούς και πολλές παρασκευές κρεάτων.
Entremetier: Υπεύθυνος για γαρνιτούρες, ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, λαχανικά, πατάτες και αυγά.
Rotisseur: Επικεφαλής στα ψητά, ψάρια και κοπές κρεάτων.
Garde Manger: Υπεύθυνος για το τμήμα της κρύας κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων σαλατών και κρύων ορεκτικών.
Restaurateur: Γνωρίζει τις εργασίες όλων των τμημάτων και οργανώνει το προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.
Poissonier: Υπεύθυνος για ψητά πιάτα ψαριών και οστρακοειδών.
Patissier: Υπεύθυνος για το τμήμα ζαχαροπλαστείου.
Tournant: Αναπληρώνει τους τμηματάρχες κατά την απουσία τους.
Personnel: Ασχολείται με την παρασκευή γευμάτων για το προσωπικό.
Boucher: Υπεύθυνος για το τμήμα κρεοπωλείου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.