Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου

Είχε συνδέσει το όνομά του με την περιγραφή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλάβια

Βασίλης Γεωργίου

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, τον οποίο θα θυμόμαστε πάντα για τη συγκινητική περιγραφή του στον αξέχαστο ευρωπαϊκό τελικό μπάσκετ της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας το 1968.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Γεωργίου; 

Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία, το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση, Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο Κρατικό ραδιόφωνο και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του. Έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Το 1951 μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, φορώντας φανέλα βασικού ως το 1959 και κατακτώντας μαζί του το τοπικό πρωτάθλημα τη χρονιά 1956 και τη χρονιά 1958. 

Το 1961 μεταγράφηκε στον Τρίτωνα Αθηνών, ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του. Αγαπούσε παθολογικά τον Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, αλλά αγαπούσε και την ΑΕΚ. Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top