Πέθανε η Μελίσα Μάθισον, σεναριογράφος του Ε.Τ. και πρώην σύζυγός του Χάρισον Φορντ

Τα συγκινητικά λόγια του Σπίλμπεργκ

Πέθανε η Μελίσα Μάθισον, σεναριογράφος του Ε.Τ. και πρώην σύζυγός του Χάρισον Φορντ
Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε χθες Τετάρτη στο Λος Άντζελες, η Μελίσα Μάθισον, η οποία είχε προταθεί για Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας του 1982 του Στίβεν Σπίλμπεργκ "ET: Ο Εξωγήινος".
Melissa-Mathison3.jpg

Η Μάθισον που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, υπήρξε παντρεμένη με τον Φορντ από το 1983 ω�� το 2004. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας "Αποκάλυψη Τώρα" και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η Μάθισον ήταν η σεναριογράφος, μεταξύ άλλων, των ταινιών "Κουντούν" του Μάρτιν Σκορσέζε (σ.σ το «Κουντούν» είναι η πραγματική ιστορία του 14ου Δαλάι Λάμα , του σημερινού πνευματικού και πολιτικού ηγέτη του Θιβέτ) και "Η Μαύρη Καλλονή" (σ.σ η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άγριου αραβικού αλόγου).
Melissa-Mathison.jpg

Στην ταινία η Μάθισον υπήρξε και βοηθός παραγωγού. Με αφορμή τις φιλικές σχέσεις που είχε συνάψει με τον Δαλάι Λάμα όσο γυριζόταν η ταινία "Κουντούν", έγινε ακτιβίστρια για την αυτονομία του Θιβέτ. Υπήρξε μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εκστρατείας για το Θιβέτ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος συνεργάστηκε στενά μαζί της στον E.T., αναφέρει ότι "η Μελίσα είχε μία καρδιά, που έλαμπε από γενναιοδωρία και αγάπη, φωτεινή σαν την καρδιά που έδωσε στον Ε.Τ.".
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top