Το καλοκαίρι θέλει γλέντι και ιδανικά θέλει… Γλέντι με τους Γιαγκίνηδες. Το δημοφιλές δίδυμο δίνει σε όλους μας αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη κυκλοφορώντας το άλμπουμ τους «Γλέντι με τους Γιαγκίνηδες» από τη Minos EMI, A Music Company, και το πανηγύρι ξεκινά.
Ο Παναγιώτης Σικλαφίδης και ο Σπύρος Ζήσης μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν 9 τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε, αγαπάμε και χορεύουμε. Οι Γιαγκίνηδες αποτελούν ένα πραγματικά ταλαντούχο ντουέτο καλλιτεχνών με αγάπη για τη ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική, και με αυτήν την αγάπη δημιούργησαν το άλμπουμ αυτό. Τζαμάικα, Άμα θες να φύγεις φύγε, Λαϊκό τσα τσα, Κουταλιανός, Μπαρμπαγιαννακάκης, Παξιμαδοκλέφτρα, Χαράματα, Μη μου ξαναφύγεις, Γλάροι, το track list και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε play.
Οι Γιαγκίνηδες ξεσήκωσαν μάλιστα τους πάντες με την πρόσφατη εμφάνισή τους στο 13ο+2 Φεστιβάλ Πόζαρ 2025 στα Λουτρά Αλμωπίας παίζοντας τα τραγούδια του άλμπουμ τους, και παρασύροντας το κοινό σε ένα ατελείωτο γλέντι. Αυτό είναι άλλωστε το δυνατό τους χαρακτηριστικό: να πυροδοτούν τη διάθεση για χορό και να βάζουν… φωτιά. Όπως εξάλλου είναι και η σημασία του ονόματός του, που προέρχεται από τη μικρασιατικής προέλευσης λέξη «γιαγκίνι», δηλαδή φωτιά.
Δείτε βίντεό τους:
@giagkinides ΠΟΙΟΣ? #giagkinides #music ♬ πρωτότυπος ήχος - Giagkinides
Η ιστορία του συγκροτήματος και πότε διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του Παναγιώτη και του Σπύρου
Ο Παναγιώτης Σικλαφίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η αγάπη του για τη μουσική μεγάλη από νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μαθήματα μπουζουκιού, ενώ έπαιζε σε κουτούκια στην Αλεξανδρούπολη από 15 χρόνων.
Ο Σπύρος Ζήσης είναι γεννημένος στην Κόρινθο. Μεγάλωσε κοντά στην φύση στο Χιλιομόδι Κορινθίας, και σπούδασε μουσική στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρός κλασσική κιθάρα ενώ μάλιστα άρχισε να πειραματίζεται και με άλλα ήδη μουσικής ως έφηβος.
Οι Γιαγκίνηδες γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο το 2018 και ξεκίνησαν να παίζουν σε κουτούκια την ίδια χρονιά, και αργότερα άρχισαν να παίζουν μουσική στον δρόμο. Για τα επόμενα 4 χρόνια έπαιζαν συστηματικά μουσική στον δρόμο τόσο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε νησιά τα καλοκαίρια οργανώνοντας αυτοσχέδιες περιοδείες. Μέσα από τις συναυλίες στον δρόμο εξελίχθηκαν ως μουσικοί και έχτισαν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα. Οι εμπειρίες τους τούς ενέπνευσαν λοιπόν να γράψουν τον δίσκο «Άνθρωποι του δρόμου» το 2022 όπου μοιράστηκαν με το κοινό ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων που γνώρισαν ως καλλιτέχνες του δρόμου.
Δείτε βίντεό τους:
@giagkinides ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! Πόζαρ ευχαριστούμε❤️
♬ πρωτότυπος ήχος - Giagkinides
Μέσα από τα social media απέκτησαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αν και αρχικά δεν ήταν πολύ ενεργοί ως προς τις αναρτήσεις τους, αργότερα το έκαναν με συνέπεια με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν και να ξεκινούν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους. Ακολούθησαν sold out περιοδείες οργώνοντας την Ελλάδα ενώ μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει περιοδεία σε 4 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην Αυστραλία. Το κοινό τους; «Άτομα από δώδεκα μέχρι ογδόντα χρόνων», όπως έχουν δηλώσει.
Το δημοφιλές δίδυμο ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του ταυτότητα, την ευρηματικότητά του, τον σεβασμό του προς αυτό που κάνει, και τη μεγάλη τους αγάπη για το ρεμπέτικο. Άλλωστε έχουν υποστηρίξει σε συνεντεύξεις τους ότι σκοπός τους είναι η ανάδειξη του σήμερα. «Το ρεμπέτικο μιλάει για πράγματα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας, σε όποια φάση της ζωής του κι αν είναι. Έχει πολύ επαναστατικό χαρακτήρα και τα νοήματά του είναι πολύ διαχρονικά, και θέλουμε να το ανεβάσουμε ξανά».
Ο δίσκος τους στο YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGVTVTKcQ1Pbvuh4zwp_VEfaXdqbqhbHL
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.