Eίναι δραστήρια, πετυχημένη και το όνομά της είναι συνυφασμένο με τη γαστρονομική απόλαυση! Ο λόγος για τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου. Με αφορμή την εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας «Merci Chef», οι κάμερες τη συνάντησαν στην Αθήνα στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της «Dina's Bakery, My best recipes».
Τσελεμεντές: 3 αυθεντικές συνταγές από τον σεφ που έμεινε στην Ιστορία
Γνωρίζοντας την Ντίνα Νικολάου - Το βιογραφικό της σεφ
- Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Κυρτώνη Φθιώτιδας
- Ο προσωπικός λογαριασμός της στο Instagram είναι @dina.nikolaou
- Σπούδασε Οικονομία και Μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά εν τέλει την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής
- Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού Le Gordon Blue, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation, Lenotre
- Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι
- Στο Παρίσι, διευθύνει μαζί με την αδελφή της, Μαρία, το ελληνικό εστιατόριο «Evi Evane»
- Επιπρόσθετα, έχει γράψει πέντε βιβλία μαγειρικής: «Δημιουργώντας με φρούτα», «Αλμυρές και γλυκές τάρτες», «Αλμυρά και γλυκά κέικ και συνοδευτικές σαλάτες», «Dina's Bakery, My best recipes», καθώς και το εκπαιδευτικό «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d' Oeuvre», το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.
- Η Ντίνα Νικολάου έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως «πρέσβειρα» της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία
- Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γρηγοριάδη και έχουν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Στέλιο.
Η ζωή μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, το νέο επαγγελματικό βήμα με τον γιο της και η σχέση της με τη μόδα
Η σεφ Ντίνα Νικολάου κάνει κάτι μοναδικό και απαιτητικό ταυτόχρονα. Μοιράζει τις ημέρες του μήνα σε Αθήνα και Παρίσι, καθώς στη Γαλλία βρίσκεται το εστιατόριό της με ελληνική κουζίνα, ενώ στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται στην εκπομπή OPEN Kitchen. Το πιο σημαντικό απ' όλα δε, είναι ότι έχει καταφέρει να είναι εξίσου πετυχημένη και στις δύο χώρες, παρόλο που το καθημερινό της πρόγραμμα είναι αρκετά απαιτητικό.
Χρυσοί Σκούφοι 2025: Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας!
Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ξεκινά στην Αθήνα ένα νέο επιχειρηματικό βήμα με τον γιο της Στέλιο και έχει ρίξει εκεί όλη την προσοχή της. Όπως είπε σε συνέντευξή της για τη νέα start up εταιρία του γιου της: «Ο Στυλιανός είναι συνιδρυτής μίας start up, που κάνουν φαγητό για διανομή, οι κουζίνες, δηλαδή, που δεν έχουν φυσικά καταστήματα. Έτσι, δημιουργήθηκε το "Healthy Μαγειρευτό /Ντίνα Νικολάου". Ήταν μία ιδέα του Στυλιανού ότι το φαγητό το σωστό, το μαγειρευτό, που δημιουργεί συναίσθημα και είναι καλό πρέπει να είναι προσιτό σε όλους».
Ενώ για το πώς ασχολήθηκε στο παρελθόν με τη μόδα, η Ντίνα Νικολάου σχολίασε ότι όταν πήγε στη Γαλλία για σπουδές, ζήτησε δουλειά από τον θείο της, ο οποίος είχε μία δική του Prêt-à-porter εταιρία, η οποία έφτιαχνε μοναδικά ρούχα με το δικό του brand, Constantin, ενώ έκανε το φασόν στα κασμίρια του Υβ Σεν Λοράν.
H σεφ αποκάλυψε πόσο της άρεσε ο χώρος της μόδας, όμως η μαγειρική ήταν εκείνη που, εν τέλει, την κέρδισε: «Πήγαινα δίπλα στο ατελιέ που ήταν οι σχεδιαστές, που ήταν οι άνθρωποι που έφτιαχναν τις collection, που διαλέγανε τα χρώματα, και τρελαινόμουν από τη χαρά. Επειδή ως άνθρωπος είμαι και λίγο καλλιτεχνάκι πήγα και γράφτηκα σε μια σχολή. Τα χρήματα που έπαιρνα τα έδινα στη σχολή αυτή και έκανα μοντελίστ. Stylist, stylism, modelist. Έμαθα τι σημαίνει πατρόν, να κόβω, κατάλαβα πώς συνδυάζονται τα χρώματα, τι είναι οι όγκοι και μετά είδα ότι ήταν μια από τις πολύ δυνατές σχολές στη μόδα και ότι όσοι βγάζαν την Esmod κάνανε μια πολύ μεγάλη καριέρα».
Ντίνα Νικολάου: Νιώθει τυχερή για τον σύζυγό της
Τέλος, για τον σύζυγό της, ο οποίος τη στηρίζει 30 χρόνια και είναι δίπλα της σε κάθε της βήμα, η γνωστή σεφ δήλωσε ότι: «Ο Κωνσταντίνος είναι και ισορροπημένος και το πιο σημαντικό χωρίς ανασφάλειες. Γιατί συνήθως οι άνθρωποι που έχουν ανασφάλειες δεν αντέχουν οι άνθρωποί τους να λείπουν συχνά. Το παίρνουν προσωπικά, ότι φεύγεις γιατί δεν θες να είσαι μαζί μου. Σε αυτό πραγματικά είμαι πολύ τυχερή».
Ενώ για την καθημερινότητά της και το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που έχει, αφού πρέπει να «μοιράζει» το χρόνο της μεταξύ δύο χωρών, είπε: «Είναι παράνοια αυτό που ζω. Είναι παράνοια! Στην αρχή ζούσα εκεί. Ok, παντρεύτηκα, έκανα τα παιδιά, ήμασταν εκεί. Μετά, όταν άρχισα να κάνω τηλεόραση, έπρεπε να είμαι Ελλάδα και να ζω 15 μέρες Ελλάδα, 15 μέρες Γαλλία. Είναι διαφορετικές καριέρες παράλληλα σε δύο διαφορετικές χώρες. Κανείς δεν το έχει καταφέρει αυτό. Κανείς! Ή θα καθίσει 10 χρόνια σε μια χώρα ή 20 και θα φύγει μετά να πάει σε άλλη και πίσω μένουν όλα ή διαλέγει. Αυτό που κάνω εγώ είναι ασύλληπτο!»
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.