Μαρία Καβογιάννη: Η ηλικία, η «άγνωστη» προσωπική ζωή & το πρώτο επάγγελμα

Οι αξέχαστοι ρόλοι και η καθηλωτική ερμηνεία στο Maestro

Απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται

Η πολυετής καριέρα της στον χώρο της υποκριτικής μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί από ευελιξία και δημιουργικότητα. Την έχουμε απολαύσει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, οι οποίοι έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Η Μαρία Καβογιάννη ξέρει να γοητεύει το κοινό όταν μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια σε κωμικούς ρόλους, αλλά και τα μάτια μας να γεμίζουν δάκρυα βλέποντάς τη σε δραματικές σειρές.

Μαρία Καβογιάννη

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Βράβευση για τους συντελεστές του Maestro

Καθηλωτική είναι και η ερμηνεία της στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro», όπου ενσαρκώνει τη «Μαρία» θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και μια μητέρα που αποδέχεται τη διαφορετικότητα του παιδιού της και είναι στο πλευρό του.

«Στα γυρίσματα του Maestro ένιωσα τον πόνο των κακοποιημένων γυναικών»

Η Μαρία Καβογιάννη αγκαλιά με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Η Μαρία Καβογιάννη αγκαλιά με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη/φωτογραφία NDP

«Είναι ένας ρόλος πάρα πολύ πονεμένος. Έχουν υποστεί πολλοί άνθρωποι αυτή τη βία. Αυτό μας ενώνει. Μια, δύο φορές μου έτυχε να βρεθώ μια δύο γυναίκες, αγκαλιαστήκαμε, μου ζήτησαν να με αγκαλιάσουν και κλαίγαμε και οι δύο. Σαν να ξέραμε ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Εγώ δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι αντίστοιχο, μάλλον ήμουν τυχερή. Είναι θλιβερό όμως», είχε δηλώσει στην εκπομπή Γεια σου.

Μαρία Καβογιάννη: «Στην αρχή φοβόμουν πολύ να παίξω έναν δραματικό ρόλο»


Μαρία Καβογιάννη: Το βιογραφικό της ταλαντούχας ηθοποιού


•  Η Μαρία Καβογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1958.
•  Είναι 66 ετών και Υδροχόος στο ζώδιο.
•  Μεγάλωσε στον Βύρωνα Αττικής.

 


•  Αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
•  Αμέσως μετά φοίτησε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της εργάστηκε ως δασκάλα για αρκετά χρόνια.
•  Παράλληλα φοίτησε και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν.

Μαρία Καβογιάννη - Υρώ Μανέ - Καίτη Κωνσταντίνου/ φωτογραφία NDP

Μαρία Καβογιάννη - Υρώ Μανέ - Καίτη Κωνσταντίνου/ φωτογραφία NDP


•  Από τη δραματική αποφοίτησε το 1986 μαζί με τις φίλες της, Καίτη Κωνσταντίνου και Υρώ Μανέ.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της γνωστής πρωταγωνίστριας

 Από την «Ασπασία» στo «Dolce Vita» και την «Κορίνα» στα «Εγκλήματα» μέχρι τη «Μαρία» στο «Maestro» η πρωταγωνίστρια ξέρει να απογειώνει κάθε ηρωίδα.

 

 

•  Αίσθηση είχε προκαλέσει με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά “Χαρά Αγνοείται”.
•  Έχει παίξει σε πολλές ακόμα σειρές στον ΑΝΤ1, το Mega και τον Alpha, όπως στις: “10η εντολή”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Safe sex”, “Βαρβαρότητες”, “Δέκα μικροί Μήτσοι”, “Κάπου σε ξέρω”, “Μαύρα μεσάνυχτα”, “Οι μάγισσες της Σμύρνης” και άλλες.

Υρώ Μανέ - Κώστας Κόκλας- Μαρία Καβογιάννη

Υρώ Μανέ - Κώστας Κόκλας- Μαρία Καβογιάννη/ φωτογραφία NDP

Το 2022 έκανε μια guest εμφάνιση στη κωμική σειρά Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα στο Mega. Τη σεζόν 2022 συνεργάστηκε τηλεοπτικά με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, μετά την κινηματογραφική τους σύμπραξη στην ταινία Ένας άλλος κόσμος το 2015, στη δραματική σειρά Maestro και συμμετείχε στο βασικό καστ της κωμικής σειράς Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη. Την ίδια σεζόν, πρωταγωνίστησε στο remake του Το Νησί, με τίτλο Μια Νύχτα Του Αυγούστου. Τη σεζόν 2023 έπαιξε στη σειρά Ζωή.

Ήταν δασκάλα πριν γίνει ηθοποιός

Πριν ασχοληθεί με το επάγγελμα του ηθοποιού, η Μαρία Καβογιάννη εργάστηκε ως εκπαιδευτικός.

«Μου άρεσε η ζωγραφική, έλεγα να σπουδάσω στη σχολή Καλών Τεχνών. Είχα ανάγκη να επικοινωνώ με τον κόσμο. Δεν ήξερα τον τρόπο. Πρώτα πήγα στην ΑΣΟΕΕ, πήρα πτυχίο, αλλά ήξερα ότι δεν θα την ακολουθήσω. Η Παιδαγωγική ήρθε μετά, με τη διάθεση επικοινωνίας. Τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό, σε ξεσκονίζουν, τα καταλαβαίνουν όλα. Στη συνέχεια σκέφτηκα την Ιστορία της Τέχνης. Μια ξαδέλφη, μου πρότεινε να πάω σε μια σχολή θεάτρου. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Μπορεί να έλεγα ποιήματα στο σχολείο, να έκανα διάφορους ρόλους, αλλά ντρεπόμουν, ήμουν κλειστό παιδί», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

 

Η γνωριμία με τον σύζυγό της, ο έρωτας και ο ερχομός της κόρης της

Η Μαρία Καβογιάννη έχει επιλέξει να απασχολεί τα ΜΜΕ μόνο με τη δουλειά της και όχι με την προσωπική της ζωή κρατώντας τη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Είναι παντρεμένη περισσότερα από 30 χρόνια με τον γλύπτη Πέτρο Δριτσώνα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει υπέροχη κόρη, την Αντέλλα (Αδελαϊδα).

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην ΑΣΟΕΕ όταν ήταν φοιτητές στο τμήμα του παιδαγωγικού. «Και ο Πέτρος, όπως κι εγώ, είχε τελειώσει την ΑΣΟΕΕ, συνεχίζοντας στην Παιδαγωγική, είχε πει. Εκεί γνωριστήκαμε. Εκείνος το εξάσκησε το επάγγελμα του δασκάλου, αλλά μπήκε και στην Καλών Τεχνών. Με την Αντέλλα (είναι 28 ετών και την έχει βαπτίσει η Καίτη Κωνσταντίνου) νιώθω ότι μεγαλώσαμε μαζί».

Η Μαρία Καβογιάννη με την κόρη της, Αντέλλα το 2008/ φωτογραφία NDP

Η Μαρία Καβογιάννη με την κόρη της, Αντέλλα το 2008/ φωτογραφία NDP

«Η κόρη μου ασχολείται με την ψυχολογία, την καμαρώνω πολύ. Είχε πολλή αγάπη αυτό το παιδάκι και νιώθω ότι ωρίμασε αρκετά με όλον αυτόν τον κόσμο που έμπαινε στο σπίτι. Με προστατεύει, με συμβουλεύει, είμαστε φίλες, λέμε τα πάντα μεταξύ μας. Η κόρη μου που είναι ψυχολόγος με βοηθάει με τις συμβουλές της, πολλές φορές μου δίνει και λύσεις».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top