Nemo: Ο πρώτος non-binary καλλιτέχνης που κερδίζει στη Eurovision

Με το «Code» μιλάει για το ταξίδι προς την ανακάλυψη της ταυτότητάς του

Tο τραγούδι της Ελβετίας αποτελούσε ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision και τελικά ο non-binary καλλιτέχνης, Νemo με το «Code» ήταν αυτός που αναδείχθηκε νικητής!

Eurovision 2024: Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ο Nemo για την Ελβετία!

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Nemo στον Β' Ημιτελικό της Eurovision - Φωτογραφία AP 

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Nemo στον Β' Ημιτελικό της Eurovision - Φωτογραφία AP 

Ο εκπρόσωπός της Nemo, είναι ένας non-binary καλλιτέχνης, ο οποίος μέσα από το τραγούδι του «The Code», περιγράφει το ταξίδι του μέχρι να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι, παροτρύνοντας κι άλλους ανθρώπους να αναζητήσουν την ταυτότητά τους. 

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δε με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary», ανέφερε το Nemo σε συνέντευξή του. 

  • Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας
  • Είναι ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός. Παίζει επίσης βιολί, πιάνο και ντραμς

  • Από το 2015 που το Nemo «εισέβαλε» στη δισκογραφία έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles
  • Το «Du» είναι το single, που του έχει χαρίσει εως τώρα την υψηλότερο θέση στα chart της χώρας του, με το κομμάτι να φτάνει στο Νο 4 και να γίνεται πλατινένιο
  • Ο 24χρονος τραγουδιστής μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πέντε βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και του καλύτερου πρωτοεμφανίζομενου καλλιτέχνη
  • Τον Νοέμβριο του 2023, ο Nemo ανακοίνωσε δημοσία πως αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό άτομο και σε αυτό αναφέρεται και το τραγούδι του «The Code»

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top