Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Φτωχότερος είναι από σήμερα Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου ο χώρος της υποκριτικής, καθώς έφυγε από τη ζωή η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός μπορεί να ταξίδεψε για τη «γειτονιά των αγγέλων», ωστόσο θα μείνει αθάνατη μέσα από τους ρόλους της σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. 

Άννα Παναγιωτοπούλου: Η τελευταία εμφάνιση έξι χρόνια πριν τον θάνατό της

Η Άννα Παναγιωτοπούλου στο θέατρο Παλλάς το 2014 - Φωτογραφία NDP

Η Άννα Παναγιωτοπούλου στο θέατρο Παλλάς το 2014 - Φωτογραφία NDP

Οι ρόλοι που άφησαν εποχή 

Οι παλιοί λάτρεψαν την Άννα Παναγιωτοπούλου στη «Μαντάμ Σουσού», την ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά, που προβλήθηκε από τη σημερινή ΕΡΤ2 - πρώην ΥΕΝΕΔ- τη σεζόν 1986-87. Η ηθοποιός υποδυόταν τη Σουσού Παναγιώτου, σύζυγο ψαρά, που ονειρευόταν τη μεγάλη ζωή.

Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται ακόμα η ενσάρκωση της «Όλγας Χαρίτου-Παπαχαρίτου» στην κωμική σειρά του MEGA «Τρεις Χάριτες», που κυκλοφόρησε τη σεζόν 1989-1990, στην οποία συμμετείχαν και η Νένα Μεντή με τη Μίνα Αδαμάκη.

Αν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν και μόνο ρόλο που την έβαλε μια για πάντα στην καρδιά του κόσμου, αυτός είναι της «Χριστίνας Μαρκάτου» στη θρυλική σειρά «Ντόλτσε Βίτα».

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Η Άννα Παναγιωτοπούλου στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση στο Κηποθέατρο Παπάγου με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Αντώνη Λουδάρο - Φωτογραφία NDP 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση στο Κηποθέατρο Παπάγου με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Αντώνη Λουδάρο - Φωτογραφία NDP 

Η προβολή της σειράς ξεκίνησε το 1995 κι ολοκληρώθηκε το 1997. Μέχρι σήμερα μεταδίδεται σε επανάληψη και παρότι έχουν περάσει 29 ολόκληρα χρόνια, σημειώνει ακόμα τεράστια επιτυχία στα νούμερα τηλεθέασης.

Ο ρόλος της Χριστίνας θεωρούταν ιδιαίτερα επαναστατικός με βάση τα πρότυπα της εποχής, αφού η ηρωίδα ζούσε τον απόλυτο έρωτα με τον κατά πολλά χρόνια μικρότερό της Αντώνη Καλούδη (Θανάση Ευθυμιάδη). 

Άννα Παναγιωτοπούλου: «Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης»

Η Άννα Παναγιωτοπούλου πριν παντρευτεί με τον σύζυγό της σε ηλικία 20 ετών, είχε παραδεχτεί τον έρωτά της για τον συνάδελφό της, Μάνο Κατράκη. 

«Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης. Δεν υπήρχε σχέση αλλά με βοηθούσε όσο πήγαινα στη σχολή. Ήταν σαν πατρική φιγούρα, αυτό που δεν είχα. Πήγε στην Κρήτη και παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα», είχε εξομολογηθεί μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». 

Ο θάνατος του συζύγου της

Το 2014 η Άννα Παναγιωτοπούλου έζησε τη μεγάλη απώλεια του συζύγου της. Λίγα χρόνια μετά συγκλόνισε περιγράφοντας τη στιγμή που τον εντόπισε νεκρό μέσα στο σπίτι τους.

«Ήταν ο άνθρωπός μου και ήμουν ο άνθρωπός του. Είχαμε μία πολύ καλή, ήσυχη και ελεύθερη σχέση. Δεν είχαμε κοινές παρέες, ο μόνος κοινός άνθρωπος που είχαμε ήταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που ήταν πολύ δικός μου φίλος και έγινε και δικός του μέσω εμού. Από παιδί είχα πολύ φιλική και αγαπησιάρικη σχέση με τον Λουκιανό και είναι από τους θανάτους που μου στοίχισαν πάρα πολύ.

Δίδασκα σε μία σχολή και κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Το βράδυ που γύρισα, νόμιζα πως δεν ήταν στο σπίτι και ξάπλωσα. Ξυπνάω το πρωί και βλέπω τα πόδια του στον καναπέ, λέω «Τάκη, κάνε μου έναν καφέ», είχε αποκαλύψει η Άννα Παναγιωτοπούλου σε συνέντευξή της. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top