Δάφνη Καραβοκύρη: «Η μητέρα μου έχει διπολική διαταραχή. Την έλεγαν τρελή»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της δημοσιογράφου για τη μητέρα της

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προέβη η Δάφνη Καραβοκύρη μιλώντας για τη μητέρα της, η οποία πριν από λίγα χρόνια διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Η δημοσιογράφος περιέγραψε τα σχόλια που άκουγε για εκείνη και την ενοχλούσαν, αλλά και την κατάστασή της.

Δάφνη Καραβοκύρη: Φοβήθηκα να μιλήσω για τη νευρική ανορεξία

«Η διάγνωση της μητέρας μου έγινε το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία. Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω», είπε αρχικά στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».

Δάφνη Καραβοκύρη

«Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια: πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν «τρελή», το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε: προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει: παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους», πρόσθεσε η δημοσιογράφος κλείνοντας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top