Κορτώ: «Ακόμη κι αν δε θέλω να ζήσω για μένα, θα ζήσω για τον Τάσο»

Συγκλονίζει ο γνωστός συγγραφέας για την απόπειρα αυκτονίας του

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον πολιτικό γάμο του στο Δημαρχείο Αθηνών με τον Αναστάσιο Σαμουηλίδη, παραχώρησε ο Αύγουστος Κορτώ

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύεται με τον σύντροφό του - Η αγγελία γάμου

Ο γνωστός συγγραφέας συγκλόνισε περιγράφοντας την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει στο παρελθόν. Όπως εξήγησε στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ, η σκέψη ότι ο σύντροφός του θα περνούσε ό,τι και εκείνος με τη μητέρα του που αυτοκτόνησε, τον ώθησε στο να τηλεφωνήσει στο 166 και να σωθεί. 

«Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, πήγα στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού, εκείνη την στιγμή θυμάμαι να λέω μέσα μου: “Όχι, αυτό που έκανε η Κατερίνα, δεν θα το κάνω εγώ στον Τάσο, δεν θα ξυπνήσει να με βρει νεκρό δίπλα του”».

Η αυτοκτονία της μητέρας του

«Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή. Η αυτοκτονία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, ως το ακραίο σύμπτωμα μιας σοβαρής νόσου. Μετά την αυτοκτονία της νοσηλεύτηκα,  κανένας άνθρωπος δεν βλέπει ως λύτρωση το ψυχιατρείο. Ακόμη κι αν δε θέλω να ζήσω για μένα, θα ζήσω για τον Τάσο»

Αύγουστος Κορτώ: Το Facebook κατέβασε φωτογραφία που φιλά τον σύζυγό του

Ο Αύγουστος Κορτώ δήλωσε πως από νεαρή ηλικία κατάλαβε πως έλκεται περισσότερο από το ανδρικό σώμα: «Στην Αθήνα άρχισα να ζω ελεύθερα γιατί ήμουν άγνωστος μεταξύ άγνωστων αλλά αναζητούσα τη σαρκική επαφή από πολύ νωρίς. Τη φάση εκείνη που περνάνε όλα τα παιδιά στα 4-5-6 που ήξερα πολύ καλά ότι αυτό που με τραβούσε ήταν το αγορίστικο σώμα. Μέσα μου σε ό,τι αφορούσε την επιθυμία και τη συναίσθηση της επιθυμίας, ήμουν απόλυτα ελεύθερος. Δεν υπήρχε περίπτωση να παραμυθιάσω τον εαυτό μου ότι θα μάθω να έλκομαι από γυναίκες γιατί ήταν αδύνατο».

Ο Αύγουστος Κορτώ με τον σύζυγό του, Τάσο, στα Queer Theatre Awards 2015 /Φωτογραφία NDP

Ο Αύγουστος Κορτώ με τον σύζυγό του, Τάσο, στα Queer Theatre Awards 2015 /Φωτογραφία NDP

Ενώ σχετικά με το bullying που έχει υποστεί με τον σύζυγό του, τόνισε:«Εγώ και ο Τάσος έχουμε φάει πάρα πολλή χολή και λεκτική βία γιατί ανεβάζαμε φωτογραφίες μας μαζί ως ζευγάρι. Φοβερό, δυο 25άρηδες, ανεβάζουμε φωτογραφία που είμαστε αγκαλιασμένοι. "Σκανδαλώδες, προκλητικό". Ειλικρινά απορώ, μέχρι το 2014 κανένας άλλος Έλληνας ομοφυλόφιλος δεν είχε αναφερθεί στον σύντροφό του με τις τρεις συνταρακτικές λέξεις "ο άντρας μου"; Ήμασταν τόσα χρόνια μαζί, φυσικά ήταν ο άντρας μου».

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top